MAXROOM DÖKÜM RADYATÖR MODELLERİ

İnsanlığın ısınma ihtiyacı, ateşin bulunması ile çözüme kavuştu. Ancak, değişen yaşam tarzları ve yeni yaşamsal mekanlar ile ısınma ihtiyacının da şekli değişti. Günümüzde salonumuzun veya yatak odamızın ortasında ateş yakıp ısınamıyoruz. Yaşadığımız binaları, içerisinde bulunan yüzlerce odayı ısıtmak için çok daha karmaşık ve sofistike sistemler geliştirildi. Altyapısı son derece karmaşık olan bu merkezi ısıtma sistemlerinin bize yansıyan yüzü ise radyatörler oldu.

Daha öncesinde sıcak su ile ısıtma sistemleri uygulanmış olsa da, bilinen ilk radyatör 1854 yılında Polonya asıllı Rus mucid Franz Sans Galli tarafından yapıldı. Daha sonra, radyatörlerin seri imalatı Amerikalı firmalar tarafından  gerçekleştirildi. Amerikalı firmaları, İngiliz firmalar takip etti.

On dokuzuncu yüzyılda, Amerikalı ve İngiliz üreticiler döküm radyatörleri ürettiler. Buhar veya sıcak su ile çalışan döküm radyatörler, kalın cidarlı pik dökümden imal edilen ağır ve sağlam radyatörlerdi. En büyük dezavantajları ise, dilimler arasında suyun geçişini sağlayan hortumlardı. Dilimler arasındaki bağlantılar nipel ve contalarla geliştirildikçe, döküm radyatörlerin kullanımı arttı ve ömrü uzadı. En az elli yıl ömrü olan döküm radyatörler, iyi bakılmaları durumunda yüz yıllarca çalışabilmektedir. Türkiye’de ilk döküm radyatörler, yirminci yüzyıl başlarında Haydarpaşada kullanılmaya başlandı. Döküm radyatörlere olan ilgi, zaman içerisinde saç, alüminyum veya paslanmaz çelik gibi farklı metallerden radyatörler imal edilse de hiçbir zaman yok olmadı.

Günümüzde, klasik, vintage ve retro stillere olan bağlılık, kolonlu radyatörleri ve dekorlu döküm radyatörleri evlerimizde birer mimari obje olarak kullanmamızı sağladı. Sağlamlığı, yüksek ısı verimi, uzun ömürlü oluşu ve klasiği modern ile harmanlayan çizgileri ile günümüzde iç mimarinin aranılan objeleri haline geldiler. Evlerde, villalarda veya ofislerde endüstriyel bir görünüm arzu eden kullanıcılar retro kolonlu döküm radyatörleri, daha klasik tarzı yaşamak isteyenler ise dekorlu retro ve nostaljik döküm radyatörleri tercih etmeye başladılar. Bu ilgi sonucunda ise üç yüzyıllık geçmişi bulunan döküm radyatörler daha uzun yıllar hayatımızda yer alacak gibi duruyorlar. Maxroom geniş radyatör koleksiyonu ile, her türlü kolonlu ve döküm radyatör taleplerinizi karşılamaktadır.

Maxroom klasik ve retro döküm radyatör modelleri için 0850 225 05 09 numaralı ofis numaramızdan veya 0532 427 11 14 numaralı whatsapp ve cep numaramızdan her zaman ulaşabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı