Şile Yağlı Güreş Arenasında Baş Pehlivanların Destanı

Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri bu yıl 16. kez er meydanında başpehlivanları ve spor severleri buluşturdu.  Türkiye’nin dört bir yanından Şile’ye gelen 1000’e yakın güreşçi, er meydanında ter döktü. 

Etkinlik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın eşsiz marşları ve renkli kortej yürüyüşüyle başladı. Güreş Alanı’nda düzenlenen 16. Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’ne 62 başpehlivan katılırken, farklı branşlardan 1000’e yakın güreşçi mücadele etti. Şile Kaymakamı Nebi Kaya ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın da katıldığı Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri, binlere spor severin katılımıyla sabah erken saatlerde büyük bir coşku ile başladı. 

 

Her Alanda Etkinliklerimiz İle Buluşmaya Devam Edeceğiz

Etkinlik öncesi Şilelilere seslenen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile’nin yükselen bir değer olduğunu bir kez daha vurguladı. Başkan Ocaklı, “Geçtiğimiz hafta tüm Türkiye’nin konuştuğu festivalimizin 34’üncüsünü gerçekleştirdik. Hemen ardından bugün burada sizlerle 16. Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’nde birlikteyiz. Yakın bir zamanda da 2. Palamut Festivalimizde birlikte olacağız.  Her alanda her kesime hitap eden etkinliklerimizle birlikte büyümeye, güçlenmeye devam ediyoruz” dedi. 

 

Son 5 Yılda 3 Kez Başpehlivan Olan Güreşçi Altın Kemer Ve Togg Kazanacak

Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri, sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda köklerimize, ata sporumuza sahip çıkmanın ve gelecek nesillere aktarmanın bir ifadesi olduğuna da dikkat çeken Başkan Ocaklı, “Her biri birbirinden kıymetli Başpehlivanlarımız ve diğer pehlivanlarımızı ağırlamaktan onur duymaktayız. Bir yanımızda deniz, bir yanımız orman ve er meydanında böylesine Ata Sporuna gönül veren hemşerimizle birlikte olmanın sevinci anlatılmaz yaşanır. Ayrıca 3 yıl üst üste şampiyon olan güreşçimize altın kemer veriyoruz. Ödülümüze bir ek daha yaptık yerli ve milli otomobilimiz TOGG’u hediye edeceğiz. Amacımız Ata Sporumuza verdiğimiz değeri ortaya koyabilmek, pehlivanlarımıza verdiğimiz değeri ortaya koyabilmek, Şile’yi ve güreşlerimizi ulusal anlamda etkin kılabilmektir” diye konuştu.

 

Mustafa Taş, iki kez üst üste Başpehlivan

Sabah erken saatlerde   başlayan çekişmeli müsabakalar akşama kadar büyük bir mücadeleyle sürdü.  Akşam saatlerinde başlayan başpehlivanlık güreşlerinde ise Mustafa Taş ve Kürşat Şevki Korkmaz karşı karşıya geldi. Karşılaşma sonunda Mustafa Taş 16’ncı Şile Yağlı Güreşleri’nin kazanarak iki yıl üst üste başpehlivan oldu. Başpehlivanlık karşılaşması sonunda Mustafa Taş, Kürşat Şevki Korkmaz, Hüseyin Gümüşalan ve Ali Gürbüz’ün ödülleri Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Güreş Ağası Seyfi Şahin tarafından verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı