Kocaeli'de Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Bisiklet Birliği UCI (Union Cycliste Internationale) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile düzenlediği Uluslararası Kocaeli Dağ Bisikleti Kupası yarışları 02-03 Eylül tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı’nda gerçekleştirilecek. Oksijen deposu ve tabiat harikası olan Kent Ormanı’nda yapılacak uluslararası yarışlar, 2 erkek ve 2 kadın olmak üzere toplam 4 kategoride gerçekleşirken, ulusal yarışlar ise 9 erkek ve 5 kadın olmak üzere toplam 14 kategoride start alacak.

 

HEM YURT İÇİNDEN HEM DE YURT DIŞINDAN BİSİKLETÇİ

Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kent Ormanı’nda organize edilen yarışlar zorluk derecelerine göre özel olarak inşa edilen mavi uzun parkur 3 bin 300 metre, maksimum yükseklik 103 metre, turuncu kısa parkur bin 900 metre, maksimum yükseklik ise 32 metreden oluşan iki parkur içerisinde gerçekleştirilecek. Kocaeli Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışları bu sene uluslararası boyut kazanarak, hem yurt içinden hem de yurt dışından bisiklet profesyonellerinin katılacağı bir organizasyon olacak.

 

KOCAELİ’DE YARIŞ HEYECANI

Sporseverlerin yoğun ilgi göstermesinin beklenildiği yarışlar, heyecanının yanı sıra öncü oluşuyla da ön plana çıkıyor. Daha önce birçok uluslararası, ulusal ve yerel şampiyonaya ev sahipliği yapan Kocaeli’de bu kez Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışlarının gerçekleşiyor olması bisiklet severler tarafından oldukça olumlu karşılandı.

 

BÜYÜKŞEHİR, BİSİKLET YOL AĞINI 73 KM’YE ÇIKARTTI

Öte yandan bisiklet yol ağına 28 kilometre yeni yol ağı ekleyerek toplamda 73 kilometreye çıkartan Büyükşehir, bisikletle erişim ve ulaşımı teşvik için 4 yılda akıllı bisiklet istasyon sayısını 75’e, akıllı bisiklet sayısını ise 535’e yükseltti.  Ayrıca bireysel bisiklet kullanımını teşvik etmek için ise 101 ücretsiz bisiklet parkı vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı