Yerel Kültür Platformu, Büyükşehir koordinasyonunda buluştu

Büyükşehir öncülüğünde bir araya gelen Kocaeli Yerel Kültür Platformu üyeleri, yapacakları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sivil Toplum Buluşmaları’ etkinliği bu kez Kocaeli Yerel Kültür Platformu üyelerini ağırladı. Kocaeli’nin yerel kültürünü canlandırmak için çalışmalar yapan platform üyeleri, desteklerinden dolayı Başkan Tahir Büyükakın ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 13 yerel derneğin bir araya geldiği programda Yerel Kültür Müzesi’nin durumu da görüşüldü.

 

GENİŞ KATILIMLA DÜZENLENDİ

Maide Restoran’da düzenlenen buluşmaya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Daire Başkanları Raşit Fidan ve Sabahattin Yamak, Büyükşehir Koordinatörü Abdullah Köktürk, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Metin Şentürk, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Kadın Kolları Başkanı Melek Portakal Çeliköz, Yerel Kültür Platformu üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

“YEREL KÜLTÜRÜ CANLANDIRMA PROJELERİMİZ VAR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, “Kocaeli farklı kültürleri bir arada barındıran renkli bir kent. Ancak bu farklılıklar içerisinde kendi öz kültürünü, yerel kültürünü tanıtma amacında olan sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Yerel kültürle ilgili devam eden birkaç projemiz var. Bunların başında da bir yerel kültür müzesi yapmak geliyor” dedi.

 

“PORTAKAL HAFIZ KONAĞI, YEREL MÜZE OLACAK”

Kocaeli’nin yerel kültürünü gelecek nesillere taşıma gayretinde olduklarını vurgulayan Uysal, “Portakal Hafız Konağı, müze olarak tanımlandı. Burada Kocaeli’nin yerel kültürü sergilenerek muhafaza edilecek ve gelecek nesillere aktarılacak. Kocaeli'de unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerlerin yeniden gün yüzüne çıkması için gösterilen çabalara gereken desteği vermeye her zaman hazırız” diye konuştu.

 

“STK’LARA ÖNEM VERİYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiğini ifade eden Uysal, “Sivil toplum kuruşları bu kentin önemli değerlerinden biri. Bu sebeple bir sivil toplum daire başkanlığı kurarak bu değere verdiğimiz önemi ortaya koyduk. Adı, sanı ne olursa olsun Kocaeli’de kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşu bizim için önemlidir” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKAKIN VE BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Programda söz alan Yerel Kültür Platformu üyeleri ise kent kültürünü canlandırmak için yaptıkları çalışmaların Büyükşehir’de karşılık bulmasının son derece önemli olduğunu kaydetti. Her adımda Başkan Tahir Büyükakın’ın desteğini yanlarında hissettiklerini söyleyen üyeler, yaptıkları çalışmalara verdiği destekten dolayı Başkan Büyükakın ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni