Yenişehir Belediyesinin projesi bir kez daha örnek olarak anlatıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi,  Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli’ni davet edildiği Kentte Erken Çocukluk Eğitim Programında anlattı. Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen eğitim programında Yenişehir Belediyesinin projesi örnek olarak gösterildi ve katılımcılarla paylaşıldı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Temel hedefimiz çocuklarımızı sağlıklı ve başarılı bireyler olarak yetiştirmek ve projemizin tüm Türkiye’ye yayılmasını sağlamak” dedi.

 

Marmara Belediyeler Birliği, Superpool ve İstanbul Planlama Ajansı işbirliğiyle 13, 14, 15 Eylül tarihlerinde düzenlenen Kentte Erken Çocukluk Eğitim Programında Yenişehir Belediyesi hayata geçirdiği proje ile davet edilmişti.  İstanbul’da düzenlenen eğitim programına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Proje Koordinatörü Raif Çakmak katıldı. Programda, Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında 3 yıllık süreçte yapılan çalışmalar anlatıldı. Yerel yönetimlerin erken çocukluk dönemine (0-6 yaş) ilişkin hizmet ve uygulamalarında kapasite artırımını ve kentsel politikaların erken çocukluk dönemini gözetecek biçimde üretimini sağlamayı amaçlayan Kentte Erken Çocukluk Eğitim Programında, erken çocukluk eğitiminde öne çıkan Yenişehir Belediyesinin projesi katılımcılarla paylaşıldı.

 

Başkan Özyiğit “Çocuklarımıza yapacağımız yatırım geleceğimizi kurtaracaktır”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in göreve başlamasıyla birlikte hayata geçirdiği Erken Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli, 3 yılda binlerce çocuğun ve ailenin hayatına dokundu. Marmara Üniversitesi bünyesine faaliyet yürüten Marmara Aile Becerileri Eğitim Programında(MABEP) görevli uzman akademisyenler ile birlikte çalışan Yenişehir Belediyesi hem çocuklardaki gelişimsel problemleri erken dönemde tespit ediyor hem de gelişimlerine destek veriyor. Başkan Abdullah Özyiğit, proje kapsamında “Aile ve Evlilik Hayatı Eğitimi, 0-3 Yaş MABEP, 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi, 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme, 0-6 Yaş Özel Eğitim, 3-6 Yaş BETEM ve 6-8 Yaş Atölye Temelli Eğitimlerle çocuklarımıza destek veriyoruz.  Proje ile bireylere aile olmanın önemini anlatıyor, 0-3 yaş arasında çocukları olan ebeveynlere erken çocukluk eğitimi veriyor, bebek kütüphanesiyle çocukların dil/bilişsel gelişimine katkıda bulunuyor ve sağlık taramasıyla çocuklardaki gelişimsel bozuklukları tespit ediyoruz.  Ayrıca kurduğumuz BETEM’le çocukların potansiyelini ortaya çıkarırken, atölye temelli eğitimlerle de farklı alanlarda çocuklara uygulamalı eğitimler veriyoruz.”ifadelerini kullandı.  Başkan Özyiğit, konuşmasının devamına şunları söyledi: “Bu proje inanıyorum ki ülkemizdeki eğitimin temeli olacaktır. Bu aslında biraz da atölye çalışmasıdır. Yenişehir Belediyesi olarak MABEP Başkanı Prof. Dr. Ozan Ural ve yıllardır eğitime katkılar sunan projemizin koordinatörü Raif Çakmak ile çalışıyoruz. Bu açıdan da şanslı olduğumuzu ve iyi gittiğimizi düşünüyorum. Şu anda erken çocukluk eteğimi alanlar ailelerin çocuklarını Beceri Temelli Eğitim Merkezimizde de izleme şansımız oluyor. Orada da bu eğitimi alan ve almayan ailelerimizin çocukları arasındaki farkı görüyoruz. Çocuklarımıza yapacağımız yatırım geleceğimizi kurtaracaktır diye düşünüyorum.”

 

Yenişehir Belediyesi daha önce de Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNICEF) ve Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) ortaklığıyla düzenlenen Uluslararası Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Kongresine yine Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli ile davet edilmişti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni