Umuda Pedal, Vanlı Çocuklar için Pedal Çevirmeye Hazırlanıyor

Umuda Pedal Bisikletçileri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 28 Ekimde açılacak olan Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı’na Tasarım ve Beceri Atölyesi kurulumu için kampanya başlatıyor.  

Bisikletçiler 7-8 Ekimde Van Gölü çevresinde çocukların geleceğine umut olmak için pedal çevirecek.

 

2018 sürüşleriyle TEGVin İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı ve Batman; 2019 sürüşleriyle de Mardin Savur ve İzmir Eşrefpaşa Öğrenim Birimlerinin atölyeleri için kaynak yaratan Umuda Pedal bisikletçileri pedallarını bu kez Vanlı çocuklar için çevirmeye hazırlanıyorlar.

Çeşitli meslek gruplarından oluşan 21 gönüllü bisikletçi, 7 – 8 Ekim tarihlerinde Van Gölü çevresinde 200 km. pedal çevirecek. Bisikletçiler turlarına 28 Ekimde açılışı planlanan Nirun Şahingiray Eğitim Parkı şantiyesinden başlayacak, ve yaklaşık 90 km.lik sürüşün ardından Muradiyeye varacaklar. TEGVin Muradiye Öğrenim Birimi’ni ziyaret ederek çocuk ve gönüllülerle buluşacaklar. Ertesi gün Erciş’e 50 km daha bisiklet sürecek, TEGV Erciş Öğrenim Birimindeki çocuk ve gönüllülerle buluşacaklar. Bir sonraki durakları ise çalışmalarını Tatvanda sürdüren TEGV Ateşböceği olacak. 

Umuda Pedal’ın 4 sürücüden oluşan kadın takımı, geçtiğimiz hafta sonu Formula1 pistinde koşulan ve aralıksız 24 saat süren İstanbul24 Boostracede yarışmış ve kategorilerinde 3. Sırayı alarak kürsüye çıkma başarısını göstermişlerdi.

TEGV ile yolları 2018 yılında kesişen Umuda Pedal, TEGV adına ilk kez 2018 yılında Göteburg-Hamburg arasında 800 km sürüş yapmış ve İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı ile Batman Öğrenim Biriminin atölyesinin kurulumu için bağış toplamıştı. Ekip TEGV için 2. etkinliğini 2019 yılında Milano-Münih rotasında sürüş yaparak İzmir Eşrefpaşa ve Mardin Savur Öğrenim Birimlerinin atölyelerinin kurulumlarını sağlamışlardı. Aynı yıl Mardin-Şanlıurfa arasını da bisikletleriyle kat etmiş, Şanlıurfa TEGV öğrenim birimi adına da etkinliklerde bulunmuşlardı. 

 

Araya giren pandemi nedeniyle toplu sürüşlere ara vermiş olan Umuda Pedal bisiklet ekibi yeniden bir araya geldi ve bu kez Vanda sürecekler. 

  

Tasarım ve Beceri Atölyeleri hakkında:

8-14 yaş arasındaki çocuklara kodlamadan robot kitlerine, 3D baskı cihazından elektronik devre kartlarına kadar birçok farklı alanda yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. Bu sayede çocuklar geleceğe yeni nesil teknolojileri öğrenerek daha donanımlı bir şekilde hazırlanıyor.

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiyenin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde, 22 ilde 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara eğitim desteği vermeye devam ediyor.

 

 

Umuda Pedal Ekibi hakkında:

Umuda Pedal, yıllar önce katıldıkları uluslararası bir bisiklet etkinliğinde bir araya gelen; aynı ruhu ahenkle taşıyan, ortak amaçları uzun ve zorlu yolları geçerken bağış toplayarak bir yarar sağlamaya çalışan, eşine az rastlanan bir arkadaş topluluğudur. Yıllar geçtikçe sevgi ve dayanışma ile, ben değil biz” dediler ve her birinin katkılarıyla, yarar sağlama ülküsü ile büyüdü ekip. Birliktelik içinde, azimli, disiplinli ve neşeli tarzlarının gücü ile hep bir fayda yaratmak, insanlara, çocuklarımıza, hastalara, gezegenimize yararlı olmak adına bisikletlerinin pedallarına bastılar. Yardımsever bisiklet tutkunlarının bir araya gelerek oluşturduğu Umuda Pedal ekibi 2016 yılında kuruldu ve 2022 yılının Temmuz ayında dernekleşti. Ekibin ana amaçları ise, Umuda Pedal kültürünü yaygınlaştırırken bisiklet dünyasını daha da sevdirmek ve bisiklet sürerken fayda sağlayarak dünyaya iyi izler bırakmaktır.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni