Türkiye’nin gururu Egeli Yüzücülerden Rektör Prof. Dr. Budak’a ziyaret

Başarılarıyla tüm Türkiye’nin gururu olan Egeli yüzücüler Bengisu Avcı ve Aysu Türkoğlu, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer ile birlikte Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret ederek mutluluklarını paylaştılar. Manş Denizi’ni en hızlı geçen Türk sporcu unvanını elinde bulunduran Bengisu Avcı, Catalina Kanalı'nı geçen ilk Türk sporcu olmuştu. Aysu Türkoğlu ise Manş Denizi’ni geçen en genç Türk sporcu olarak biliniyor.

 

Başarılı yüzücüleri makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemizden mezun olmuş veya hâlihazırda öğrencimiz olan sporcularımızın yakaladıkları başarılarla mutlu olmaya devam ediyoruz. Manş Denizi’ni en hızlı geçen Türk sporcu olan mezunumuz Bengisu Avcı, Catalina Kanalı’nı geçen ilk Türk sporcu olarak adını tarihe yazdırdı. Yine üniversitemiz öğrencisi olan Aysu Türkoğlu, bilindiği üzere Manş Denizi’ni geçen en genç Türk sporcu unvanına sahip. Her iki öğrencimizin mutluluklarını paylaşıyor, başarılarının devamını diliyorum. Ege Üniversitesinde başlattığımız spor alanındaki atılımlarımızın meyvesini her alanda almaya devam ediyoruz. Yenilenen tesislerimiz ve profesyonel akademik kadromuzla milli sporcular yetiştirerek ülkemize kazandırmaya devam ediyoruz. Onlar da başarılarıyla bizleri ziyadesiyle gururlandırıyorlar” dedi.

 

Egeli yüzücü Bengisu Avcı 36 kilometrelik Manş Denizi’ni 11 saat 29 dakikada geçmişti. Avcı, 34 kilometrelik Catalina Kanalı’nı da 11 saat 59 dakikada yüzdü. Aysu Türkoğlu ise Manş Denizi geçişini 16 saat 28 dakikada tamamlamıştı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni