TKP’nin 2023 Yeniden buluşmalarının son ayağı İzmir’de gerçekleşti

Türkiye Komünist Partisi "2023 Yeniden" çağrısıyla İstanbul ve Ankara'da düzenlediği büyük buluşmaların sonuncusunu Cumartesi akşamı İzmir'de, Karşıyaka Bostanlı Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirdi.

 

TKP İzmir İl Başkanı Başar Özer'in açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Orhan Aydın, Nihat Behram, Gülcan Altan, Tuğrul Keskin ve Yapıcılar müzik grubunun yanı sıra halk oyunları ekibi de zeybek gösterisiyle sahne aldı. 

 

Bostanlı'daki buluşmada ayrıca TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan konuşma yaptı. TKP'nin, düzenin insanları yalnızlığa mahkum etmesiyle de mücadele ettiğini söyleyen Okuyan, bu ülkenin gerçek sahiplerinin emekçiler olduğunu ifade etti ve "Nereye gideceğiz? Bu ülkeyi yobazlara, sömürücülere mi bırakacağız? Bırakmayacağız. Yalnız ve çaresiz kalırsanız gitmeyi düşünürsünüz. Çaresiz değiliz. TKP neye mi yarar, hakkınızı aramaya yarar. Ne dedik Patronların Ensesindeyiz. Mahallenizde elektriğinizi keseler, aile içi şiddete uğrarsınız TKP yanınızdadır. Boyun eğmeyenlerin yeri Türkiye Komünist Partisi'dir." dedi.

 

"Hayalimizdeki ülkeyi kurduktan sonra gazetemize bu başlıkları atacağız"

Okuyan konuşmasında TKP'nin yayın hayatına yeni başlayan haftalık gazetesi Bizim Gazete'ye de atıfta bulundu ve eşit ve özgür bir ülke kurduktan sonra gazeteye atacakları manşetleri sıraladı. "Eylül ayında kadına şiddet sıfırlandı", "Yıl başından itibaren doğalgaza para ödemeyeceğiz", "İçişleri bakanı bütün tarikat yurtlarının kapatıldığını açıkladı", "Gıda ithalatı tarih oldu: Kendi kendimize yetiyoruz" gibi başlıklar olacağını müjdeleyen Okuyan'ın, alandaki katılımcılardan en fazla alkışı alan manşetiyse "Külliye, Bilimler Akademisi'ne dönüştürüldü" oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni