TEKNOFEST Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Konferans Salonunda TEKNOFEST Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve EBA Ekibi katıldı.

 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) İzmir İl Koordinatörü Banu Aras, kısa bir sunum eşliğinde TEKNOFEST’in amacı, sürecin aşamaları ve işleyişi ile ilgili bilgi verdi. Aras, okullara gerekli rehberlik ve desteğin sağlanması amacıyla TEKNOFEST il ve ilçe koordinasyon ekiplerinin kurularak gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2023 yılı başvuruları başladı. Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını arttırmak hedefiyle binlerce gencimizin hayallerini gerçekleştirmek hedefiyle yola çıkan TEKNOFEST; 6. yılında da festival coşkusunu Türkiye’den başlayarak dünyanın dört bir yanına yaymak üzere tekrar yola çıktı. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2023’te İstanbul’da Atatürk Havalimanında düzenlenecek. Doğu ve batının buluşma noktası İstanbul merkezli teknoloji yarışmalarında  yarışmacılar proje sunumlarını gerçekleştirecekler. Yarışmaların final etaplarının ise Ankara, İzmir, Aksaray ve Kocaeli’de yapılması planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni