Soykan ödülünü Özuslu’dan aldı

Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü bu yıl Timur Soykan’ın
 

TAKSAV’ın düzenlediği Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü’nü bu yıl Timur Soykan aldı. İzmir Sanat Tiyatro Salonu’ndaki ödül töreninde Soykan'a ödülünü veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Cesaretle yola devam. En çok şimdi o lazım” dedi.

Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakfı (TAKSAV), kurucularından gazeteci Erbil Tuşalp’in adına düzenlediği Gazetecilik Günleri’nin ikincisini Kültürpark İzmir Sanat’ta yaptı. Bu yılki Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü’nün kazananı Timur Soykan da Gazetecilik Günleri kapsamında ödülünü aldı.

Armada Rodriguez: “Öteki”ni unutursanız demokrasi en kötü sistemdir
Erbil Tuşalp Gazetecilik Günleri, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü  (RSF) İspanya Onursal Başkanı gazeteci, yazar Alfonso Armada Rodriguez ile başladı. Armada Rodriguez insan hakları, demokrasi ve medya ilişkisi üzerine verdiği konferansta, “Eksikliklerini de gördüğümüz günümüz temsili demokrasilerinin, ancak iyi ve doğru bilgilendirilmiş, eleştirel olabilen vatandaşlarla var olup gelişebileceğini biliyoruz. Medyayı demokrasiler için vazgeçilmez yapan da budur. Bir doğruyu söyleme mesleği olarak gazeteciliği ve doğruların söylendiği bir kurum olarak medyayı… Öte yandan, demokrasi yalnızca seçimlerin yapıldığı; sayıların, yüzdelerin ve çoğunlukların rejimi değildir. Tersine; haklar, insan hakları, azınlıklar, ötekilerin hakları garanti altına alınabilmişse demokrasiden söz edebiliriz. Eksiklikleri olan demokrasi, ‘ötekini’ unutursan ız, en kötü sistemdir” dedi.

Armada Rodriguez’in ardından insan hakları, demokrasi ve medya panelinde Prof. Dr. Selçuk Candansayar, Prof. Dr. Ülkü Doğanay, Doç. Dr. Didem Yılmaz, Dr. Merdan Yanardağ ve Timur Soykan konuştu.

Özuslu: “Cesaretle yola devam”
Panelin ardından Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödül törenine geçildi.  Gazeteci Timur Soykan’a ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu takdim etti. Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Soykan’ı tebrik ederek, “Cesaretle yola devam. Çünkü gazeteciliğiniz kadar esas olan cesaretiniz. En çok şimdi o lazım” diye konuştu. Soykan ise “Hep beraberiz, çok teşekkür ederim” dedi.

Ödülün gerekçesi
Ayşegül Aktürk, Zafer Arapkirli, Faruk Bildirici, Gökhan Durmuş, Dilek Gappi, Can Güleryüzlü, Raşit Kaya, Turgay Olcayto, L. Doğan Tılıç’tan oluşan ödül jürisi ödülün gerekçesini şöyle açıklamıştı: "BirGün gazetesinde yayımlanan titiz araştırma ve fikri takip ürünü olan analiz yazıları, bu araştırmalarının bir kısmını daha kalıcı hale getirecek kitaplara dönüştürmesi, televizyon programlarında fikir beyan etmek yerine bilgiyi öne çıkaran gazetecilik yaklaşımı sergilemesi, son yıllarda giderek yükselen bir grafik halinde daha başarılı bir gazetecilik faaliyeti yürütmesi."

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni