Muammer Aksoy’un Adı Karşıyaka’da Ölümsüzleşti

Karşıyaka Belediyesi; Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı, hukukçu, yazar ve siyaset adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un adını kendi ismini taşıyan parkta açtığı büst ile ölümsüzleştirdi.

 

“Devlet hukukla yaşar” diyen, yaşamı boyunca laiklik ilkesini savunan; özgürlük, eşitlik, kardeşlik ilkelerini kendine bayrak yaparak insanlık tarihinde yepyeni bir çağın açılmasına öncülük eden hukukçu, siyaset adamı ve yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy’un heykeltraş Ahmet Uzun tarafından yapılan büstü törenle açıldı.

 

Alaybey Muhtarı Servin Akkuş, törende yaptığı konuşmada Muammer Aksoy’un Atatürk sevgisine ve hukuk alanındaki katkılarına dikkat çekerek büstün açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Muammer Aksoy’un örnek bir kişilik olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem Milletvekili Onur Öymen ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Muammer Aksoy bizim hocamızdı. Kendisi olağanüstü bir insandı, çok çalışkandı. Kendi alanı dışında da etkili çalışmalar yürütmüştü. Onun vefatı ülkemiz adına büyük bir kayıptı, örnek bir hukuk insanıydı; önemli bir Atatürkçü’ydü, onun devrimlerine yürekten bağlıydı. Kendisini bir kez daha saygıyla anıyor, Karşıyaka Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum.”

 

“ANIT BİR İNSANDI”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Dr. Hüsnü Bozkurt, Muammer Aksoy’un emanet ettiği görevi yapmaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “O anıt bir insandı, kendisini saygıyla anıyorum. O, diğer aydınlarımız, derneğimize emek veren üyelerimiz, başkanlarımız bedel ödemeye hazırlardı. Biz de bu yolda yürüyenler olarak bedel ödemeye hazırız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum; kurucu genel başkanımın huzurunda saygıyla eğiliyorum. Bu dünyadan iyi ki bir Muammer Aksoy geçmiş.”

 

“YORULMAYACAĞIZ”

Laik, uygar ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için bıkmadan, yorulmadan mücadele edeceğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Ülkemizin anayasa, hukuk, insan hakları ve demokrasi mücadelesinin simge isimlerinden Prof. Dr. Muammer Aksoy, Atatürkçü olmanın ya da Atatürk’ü sevmenin yalnızca sözde kalamayacağını Atatürkçü Düşünce Derneğinin kuruluşunda yer alarak gösteren büyük bir aydındı. Uygarlaşma, çağdaşlaşma, hak, hukuk, adalet, insan hakları, laiklik ve özgürlük mücadelemiz, Aksoy gibi yiğit ve öncü insanlarımız sayesinde bugünlere ulaşmıştır. Şimdi bize düşen yalnızca üzülmek değil, emanet ettikleri mirası yani Türkiye Cumhuriyeti’ni yere düşürmemektir. Bu uğurda yorulmak, bıkmak ve teslim olmak, bizim sözlüğümüzde yoktur ve olmayacaktır. Büyük anısı ve mücadelesi önünde saygıyla eğiliyor, bir kez daha başın sağ olsun Türkiye Cumhuriyeti diyorum” şeklinde konuştu.

Büstün açılış törenine meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni