Kızılay 20 Bin Kişilik Sıcak Yemek Dağıtımı Yaptı

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin geride bıraktığı hasarın izlerini silmek için ekipler omuz omuza çalışmalarını yürütüyor. Afetin ilk dakikalarında uzmanlarıyla bölgeye intikal eden Kızılay ise ikinci gün geride kalırken 20 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdi. 

 

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan depremin ardından tüm Türkiye afetzedeler için canla başla çalışmaya devam ediyor. Bölgede Kızılay’ın Düzce, Ankara, İstanbul Afet Müdahale Merkezleri ile Bolu, Zonguldak, Yalova ve Sakarya Şube Başkanlıklarından 200’e yakın profesyonel çalışan ve gönüllü evlerine ve yurtlarına giremeyen vatandaş ve öğrenciler için yardım faaliyetlerini sürdürüyor. 

 

Afetin ikinci gününde Kızılay Cahit Zarifoğlu, Konuralp, Necla Pekolcay KYK Yurtları, Anıt Park Meydanı, Cedidiye Cami ve Belediye binası bahçesi ile şehrin farklı noktalarında konuşlandırılmış olan ikram araçları sayesinde yaklaşık 20 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Sıcak yemeğin yanı sıra 10 bin adet çorba, 15 bin adet ikram malzemesi, 20 bin adet sıcak/soğuk içecek ve su afetzedelerin hizmetine sunuldu. Beslenme Platformu üyeleriyle koordineli hareket eden Kızılay, battaniye dağıtımları ile birlikte psikososyal destek vermeyi de sürdürüyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni