Kemer’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 99'ncu yıl dönümü Kemer’de coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Kemer ilçe stadyumunda düzenlenen kutlama programı renkli görüntüler oluşturdu.

 

Kutlama programına, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz, Kemer Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serhat Çaylak, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Sahil Güvenlik Komutan Vekili Alper Aydın, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, meclis üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu gösteriler sundu.

 

Öğrencilerin sergilediği gösterilerde renkli görüntüler ortaya çıkarken, gösteriler kutlamaya katılanlardan büyük alkış aldı.

 

Programda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Çam, Belediye Başkanı Topaloğlu ve Başsavcı Vekili Serhat Çaylak verdi.

 

Kutlamalar kapsamında öğrencilerin halk oyunları ve mehteran takımı gösterileri büyük ilgi gördü. Kaymakam Çam tören sırasında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’ncu yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi.

 

29 Ekim tarihinin, millet olarak istikbal ve istiklal için verilen Kurtuluş Savaşı’nın ardından ilan edilen Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümü olduğunu ifade eden Çam, “Bugün ülkemizin doğum günüdür. Cumhuriyet’in 99 yıllık tarihi milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabildiğini gösteren muazzam bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için ilk günkü aşk ve şevkle çalışıyoruz. Cumhuriyet bir kelimeden öte fedakarlığın adıdır. Tüm vatandaşlarımın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” dedi

 

İlçe stadındaki kutlamalar, okulların tören geçişi ile sona erdi. 

 

– Denizde Cumhuriyet coşkusu

 

Kemer’in her noktasında coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kemer Belediye Spor Yat ve Yelken Kulübü sporcuları denizde yelken açtı.

 

Kaymakam Hüseyin Çam, Belediye Başkanı Topaloğlu ve protokol üyeleri, geleceğin denizcilerinin geçişini selamladı. Yelkenlilerin geçişi sırasında Kemer'deki özel yatlar da Türk bayraklarıyla genç denizcilere eşlik etti.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kemer Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında saat 19.00'da fener alayı ve Koray Avcı konseri ile devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni