Kapadokya Alan Başkanlığı Tarihi Dokuyu Koruma Çalışmalarına Devam Ediyor

Arkeolojik sitler, doğal sitler ve dünya mirası alanlarını düzenleyen ve bu mirası geleceğe taşımak amacıyla faaliyet gösteren Kapadokya Alan Başkanlığı, bu amaç doğrultusunda daha önce yapmış olduğu yatırımların yanı sıra kaçak yapılarla mücadeleye de devam ediyor. 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 19 Eylül 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, Kapadokya Alan Başkanlığı sınırları içerisinde 400’den fazla kaçak yapıyı yıktıklarını belirterek, bölgedeki doğal yapıyı koruma konusundaki kararlılığın altını çizmişti. Bakan Ersoy, “Yıktığımız yapı bir daha yapılıyor, bir daha yıkıyoruz. Burada kaçak yapıda ısrar edenler var. 4 kere yapıp 4 kere yıkılan var. 10 kere daha yapsa, 10 kere daha yıkacağız onların yaptıklarını. Kapadokya’da kaçak yapılarla ilgili kesinlikle bir geri adım atmayacağımızın bilinmesini isterim” diyerek, alandaki yıkım çalışmalarının devam edeceğinin sinyalini vermişti. 

 

400’den fazla kaçak yapıyı kaldıran Kapadokya Alan Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un belirttiği çerçevede tespiti daha önce yapılan ve peri bacalarına zarar veren yapıları ortadan kaldırma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

 

Edinilen bilgiye göre; alanın tarihi ve doğal yapıya zarar veren her türlü kaçak yapıdan arındırılarak tarihi dokuyu koruma amacıyla çalışmalar aralıksız devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni