İzmir Büyükşehir Belediyesi gençleri Buca’da buluşturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri odağına alan projeleri devam ediyor. İzmir Gençlik Şenliği kapsamındaki etkinliklerin ilki Buca Hasanağa Bahçesi'nde düzenlendi. Üniversite öğrencilerini buluşturan festival Bornova ve Çiğli ile devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonuyla hayata geçirilen projeleri devam ediyor. Gençlere barınmadan beslenmeye, eğitimden kültürel etkinliklere kadar birçok alanda destek veren Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gençlik Şenliği kapsamındaki ilk etkinliği Buca’da düzenledi. Spor alanları, atölyeler ve konserlerle şenlenen Hasanağa Bahçesi'ndeki Genç İzmir buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Barista atölyesinden tadım stantlarına, farkındalık atölyesinden zumbaya pek çok etkinliğin düzenlendiği ilk gün Gökhan Akar’ın konseri ve Arda Acar’ın DJ performansıyla son buldu. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen şenlik, 19 Ekim’de Bornova Büyükpark, 26 Ekim’de de Çiğli Balatçık Parkı’ndaki buluşmalarla devam edecek.

“Taleplerini de alıyoruz”
Buca Hasanağa Bahçesi’ndeki buluşmada konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Çalışmaları Şefi Eray Alagözoğlu, etkinliklerde gençlerin taleplerini de aldıklarını belirterek çok güzel dönüşler aldıklarını ve bu tür etkinlikleri arttıracaklarını söyledi.

“Bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz”
Festivale katılan öğrenci Miray Dindar, “Arkadaşlarımızla bu ortamda buluşmak, iletişim kuruyor olmak güzel. Biz kendi atölyemizle ilgili kent ve kentlilik bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın bizimle olması çok önemli. Bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz. Birbirimizden etkileniyoruz ve öğreniyoruz” dedi.

“Başkanımız imkanları bizim için seferber ediyor”
Öğrenci Gül Avanoğlu da festivalde öğrencilerin hak ettiği muameleyi gördüğünü dile getirerek şöyle konutu: “Bugün burada ücretsiz tadımlar, kahveler, konserler var. Ekonomiden dolayı eğlenceye erişemiyoruz. Bunun belediye tarafından yapılması beni çok memnun etti. Bizim motivasyona ihtiyacımız var. Başkanımızın çalışmalarını takip ediyorum. Yapılan birçok faaliyeti güzel buluyorum. Başkanımız imkanları bizim için seferber ediyor.”

“Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan adımlar çok önemli”
Öğrenci Emrullah Ecer üniversite dönemi boyunca çeşitli projelere katıldığını belirterek “Biz İzmir’in projelerinde gönüllü olarak bulundum. Bu festivalde İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında herkes kendi stantlarını oluşturmuş. Gençlik projeleri çok iyi, daha da fazla olabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençler için attığı adımlar çok önemli. Ekonomik krizde öğrenciler olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yemek stantları, sosyal alanlar yaratması ve bunların ücretsiz olması çok iyi” ifadelerini kullandı.

 

“Mutluyuz minnettarız”
Öğrenci Musa Taşdemir ise etkinlikler ve eğitimlerin kendilerini geliştirmeye fayda sağladığını aktararak, “Ücretsiz yemek çok büyük bir hizmet. Başka yerlerde okuyan kuzenlerim, arkadaşlarım var. Böyle belediye hizmetlerinin olmadığını söylüyorlar. Çok mutluyuz. Minnettarız Tunç Başkanımıza” dedi.

Genç İzmir her yerde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençliğin sesini yükseltme ve kent hayatına ilişkin her konuya genç bakış açısı getirme hedefiyle hizmete aldığı gençlik merkezi Genç İzmir çalışmaları kapsamında düzenlenen festivallerde Genç İzmir tanıtım ve kayıt stantları, Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü'nün Barista Atölyesi, Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü'nün spor deneyim atölyeleri, Kent Konseyi Gençlik Meclisi tanıtım standı, çeşitli markaların atölye ve tadım stantları, DJ performansları ve gençlik konserleri bulunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni