Gölcük’ün Yeni Sosyal Yaşam Alanına Muhteşem Kütüphane

Gölcük’te bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan 55 dönümlük alanda yapımı büyük ölçüde tamamlanan Millet Bahçesi’nde muhteşem bir kütüphane oluşturulacak.

 

Yapımı büyük oranda tamamlanan Gölcük Millet Bahçesi ile ilçe, gençlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak muhteşem bir kütüphane kazanacak. Bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan, Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri ile Koray Aydın Parkı’nın arasındaki 55 dönüm yapımı devam eden Gölcük Millet Bahçesi’ndeki çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Millet Bahçesi'nde inşa edilen 560 m2 kapalı alana sahip Millet Kıraathanesi içinde ise gençlerin uğrak yeri olacak zengin kitap çeşidiyle kütüphane ve dinlenebilecekleri bir de kafe yer alacak.

 

GENÇLERİN İÇİN MUHTEŞEM KÜTÜPHANE

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Millet Bahçesi’nde devam eden çalışmaları AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen ve AK Parti Gölcük Gençlik Kolları Başkanı Ali Ruhan Çelik İle birlikte inceledi. Gölcük’e yeni bir yaşam alanı kazandıracak alanda inceleme yapan Başkan Sezer, gençlerin tüm ihtiyaçlarını karşılaması amaçlanan Millet Kıraathanesi, içerisindeki kütüphane ve kafe ile ilgili çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgi aldı. İncelemeler sırasında Başkan Sezer, projenin ilçeye kazandıran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a bir kez daha teşekkür etti.

 

GÖLCÜK MİLLET BAHÇESİ’NDE NELER VAR?

Gölcük Millet Bahçesi ayrıca; dikilen 1.371 adet 10 yaş civarı çeşitli cinste ağaç, 12.595 adet bitki ve çiçek ile ilçeye nefes aldıracak bir alan olacak. Millet Bahçesi'nde; çocuk oyun alanı, fitnes alanı, şifalı bitkiler bahçesi, lalezar bahçesi, gülizar bahçesi, çınar meydan, etkinlik çayırı, bisiklet yolu, koşu yolu, sağlıklı yaşam parkuru, gezinti yolu, kameriyeler, millet kıraathanesi, oturma basamakları, oturma noktaları, etkinlik çayırı, afet toplanma yeri, meşe korusu, kayın korusu yer alacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni