Gaziler Günü Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Efes Selçuk’ta törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler katıldı. 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanı verilişinin 101. Yılı sebebiyle düzenlenen tören kaymakamlık, belediye başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı.  İstiklal Marşı’nın ardından Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Eren bir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Gazilerin ve şehitlerin Türk Ulusunun ortak değeri olduğunu belirten Eren; “Selam olsun cepheden cepheye koşan Nezahat Onbaşı’ya, selam olsun Şerife Bacı’ya, selam olsun Erzurumlu Kara Fatma’ya, selam olsun Gördesli Makbule’ye. Bu topraklar için nefesini kaybeden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize ve ailelerine saygılar sunuyorum. Bizleri bu önemli, onurlu, gururlu günümüzde yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. 19 Eylül Gaziler Günümüz Kutlu Olsun” dedi.

 

Fahrettin Eren’in konuşmasının ardından protokol üyeleri ilçe şehitliğini ziyaret etti.  Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ayrıca 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni