Eğitim Şehitleri Parkı’ndaki palmiyeler için örnek duyarlılık

Ödemiş’te Zafer Mahallesi’nde bulunan Eğitim Şehitleri Parkı’ndaki palmiye ağacının şehir magandaları tarafından yakıldığına dair haberler üzerine harekete geçen S.S İzmir Doğa İncisi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Heptepe örnek bir duyarlılık sergiledi. Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte zarar gören ağaç başta olmak üzere parktaki ağaçların bakımını yapan Heptepe, ortak yaşam alanlarının korunması için herkesi duyarlı olmaya davet etti. Heptepe, palmiye ağaçlarındaki kırmızı palmiye böceği ile mücadelenin de önemine vurgu yaptı. 

 

Ödemiş Belediyesi tarafından 2020 yılında Zafer Mahallesi’nde hizmete sunulan Eğitim Şehitleri Parkı’nın ortasında yer alan palmiye ağacının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılması tepki toplarken konuyla ilgili basında çıkan haberleri gören S.S İzmir Doğa İncisi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Heptepe, Konak Belediyesi aracılığıyla Ödemiş Belediyesi’ne ulaştı. 

 

Kooperatif olarak yanan ağaçla birlikte parktaki 7 palmiye ağacının bakımını Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yaptıklarını dile getiren Kooperatif Başkanı Hüseyin Heptepe “Eğitim Şehitleri Parkı’nda Öğretmenler Günü öncesinde yakılmış palmiye ağacı haberini gördükten sonra bu görüntülere duyarsız kalamazdım. Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürümüzle iletişime geçerek söz konusu ağacın onarımını ve diğer palmiyelerin bakımını kooperatifimizce yapmak istediğimizi iletim ve bugün Ödemiş’e ekibim ile gelerek gerekli bakımı yaptık. Bir daha böyle üzücü görüntülerin yaşanmamasını diliyoruz. 

 

Ege ve Akdeniz bölgemizde yayılmış olan kırmızı palmiye böceği ile mücadele için de öncelikle şuna dikkat çekmek isterim Palmiye bakım budama ve onarımları ile ilgili kanun teklifi hazırlanıp Meclise sunulmalıdır. Zeytin budama yasası gibi ilgili kurumdan izin alındıktan sonra doğru mevsim ve doğru budama yöntemleri uygulanmalıdır. Sonrasında Kırmızı Palmiye Böceği kabusunu fiziksel mücadele ile en minimum seviyeye getirmiş oluruz. Aksi takdirde Şehrimizin ve İzmir’imizin simgesi olan Palmiyeler yok olmaya devam edecektir” diyerek mücadelenin önemini vurguladı. 

 

Hafta başında Eğitim Şehitleri Parkı’nda yaşanan üzücü görüntülerin ardından doğa dostlarının önemli bir duyarlılık sergilediğini aktaran Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş şunları söyledi: “Yaklaşan Öğretmenler günü öncesi yaşadığımız bu üzücü görüntülerin ardından Eğitim Şehitleri Parkında bulunan Washington Palmiyelerinin bakımları ve kırmızı palmiye böceğiyle ilgili fiziksel mücadele İzmir Doğa İncisi üretim ve pazarlama Kooperatifi tarafından doğa dostu olarak ücretsiz yapmıştır. 

 

Yeşile ve çevreye olan duyarlılığı için Kooperatif Başkanımız Hüseyin Heptepe ve ekibine ayrıca Ödemişimizin bu güzel parkında bir arada olmamıza vesile olan Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’a bilgi, emek ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. 

 

“Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur. Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur” sözleriyle bizlere rehber olan Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere eğitim şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyorum” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni