Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde Levantenler Konferansı başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde 22 ve 23 Ekim tarihleri arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde Levantenler Konferansı düzenlenecek.

 

1 Ekim’den bu yana devam eden Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1000’den fazla etkinlikle sanatseverleri kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Festival kapsamında 22 ve 23 Ekim tarihlerinde, iki gün boyunca Levantenler Konferansı düzenlenecek. 

 

Levanten Kültür ve Mirasını Koruma Derneği tarafından düzenlenen ve gazeteci Nuri Çolakoğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek konferansta, “Beyoğlu'nda Dün ve Bugün Levantenler”, “İstanbul’un Levanten Kitapçıları”, “19. Yüzyılda İtalya-Osmanlı Arası Mimarlık Alanında İz Bırakmış Aktörler: Bir Araştırma Projesi”, “Gaspare ve Giuseppe Fossati’nin İstanbul’daki Kilise Tasarımları” gibi başlıklarda pek çok konu ele alınacak. Konferans kapsamında Beyoğlu'ndaki İtalyan kilise mimarisinin örneklerinden Santa Maria Draperis ve Fossati Kardeşler tarafından inşa edilen Sen Piyer kiliseleri de ziyaret edilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni