Yenişehirli kadınlar çay saatinde tenis öğreniyor

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından “Çay saatinde tenis öğrenmeye ne dersiniz” sloganıyla kadınlar için ücretsiz verilen tenis kursları başladı. Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Spor Tesisleri’nde düzenlenen tenis kurslarında kadınlar hem eğleniyor hem de tenis öğrenerek spor yapıyor.

Yenişehir Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için ücretsiz verdiği spor kurslarına devam ediyor. Sağlıklı hareketliliği teşvik eden Yenişehir Belediyesinin açtığı tenis kursunda kadınlar spor yaparak, sosyalleşme imkânı da buluyor. Yaklaşık 2 ay süren eğitimlerde kadınlara tenis raketi ve tenis topları da ücretsiz veriliyor. Özellikle çalışmayan kadınların sportif aktivitelere katılımını sağlamak amacıyla verilen kurslar yoğun ilgi görüyor.

“Bazıları için tenis sadece televizyonda ünlülerin oynadığı bir oyun gibi görünüyormuş”

Kurslarla ilgili bilgi veren Mersin Yenişehir Belediyesi Tenis Antrenörü Harun Subaşı, “ Eğitimlerimiz altışar kişilik gruplarda dört profesyonel hocamız tarafından veriliyor. Her grup on iki saat eğitim alacak. Ev hanımlarının bu şekilde tenisle tanışması bizim için de önemliydi. Hem kortları hem de raketleri ücretsiz olarak sağlıyoruz. Onlar sadece spor kıyafetlerini giyip bizden eğitim alıyorlar. Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit, bu kursları çok önemsiyor çünkü ev hanımlarının dünyası sadece ev değil. Hatta bazıları için tenis sadece televizyonda ünlülerin oynadığı bir oyun gibi görünüyormuş. Bu sayede onların hayallerinin gerçekleşmiş olması kıymetli. Bize ‘biz tenisin topunu,  raketini görebileceğimizi hayal bile edemezdik.’ diyorlar. Ama artık gelip oynuyorlar bundan dolayı çok mutlular.”  ifadelerine yer verdi.

“Tüm kadınlarımızı bekliyoruz”

Çağın hastalığının obezite ve hareketsiz yaşam olduğunu bunun için de tenis başta olmak üzere sporun önemine vurgu yapan Subaşı “Tüm sporlar önemli ama tenis tüm sporlardan daha farklı çünkü oynarken yorulurken keyif alabileceğiniz tek spor. Tüm kaslarınızı çalıştırıyor.  Çocuklarımızın vücut gelişimi için de oldukça iyi. Yenişehir Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak verilen tenis kurslarına katılmaları için tüm kadınlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Meryem Şengök “Gelmemizde ücretsiz olmasının büyük katkısı var”

Sabah kalkar kalkmaz tenis kursuna geldiği için güne enerjik başladığını söyleyen Meryem Şengök“Yenişehir Belediyesinin reformer ve zumba kurslarına da geliyorum. Bu kurs bizim için büyük bir katkı. Gelmemizde ücretsiz olmasının büyük katkısı var. Daha önce hiç tenis oynamadım ama öğrenmeye başlayınca çok keyifli olduğunu gördüm. Sosyalleşme açısından tüm kadınlara tavsiye ediyorum.” dedi.

Berçin Ataç “Maddi olanaklardan dolayı sürekli erteliyordum”

Ankara’da yaşayan ve kısa süreliğine Mersin’e geldiğinde abisi aracılığıyla tenis kursundan haberdar olan Berçin Ataç, “Tenise de burada başladım. Ben maddi olanaklardan dolayı sürekli erteliyordum böyle bir organizasyona denk gelince hiç düşünmeden geldim. Hocalar ve ortam çok iyi. Ev hanımları için oldukça iyi bir fırsat, hem spor yapıyorlar hem de boş vakitlerini değerlendiriyorlar. Aynı zamanda sosyalleşebiliyorlar. Yenişehir Belediyesinin sosyal hizmetleri gayet güzel. Mersinliler için çok büyük şans.” ifadelerine yer verdi.

Eğitmenlerin kendileriyle yakından ilgilendiğini ifade eden Fatma Yıldırım, “İlk etapta on iki saatlik bir tenis dersi alacağız, sonrasında özel derslerle isteyen herkes aktif bir şekilde tenis oynayabilir. İmkan sağlayan herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kayıtların da devam ettiği kurslar ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen kadınlar 0324 473 23 78 numaralı telefonu arayabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni