YASED ve UNDP, Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınması için İş Birliği Yapıyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yatırımların artması için Ankara’da bir mutabakat imzalayarak iş birliklerini ileri bir seviyeye taşıdı.

 

İki kurum, uluslararası yatırımların Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA’lar) destek vermesi için müşterek araştırmalar yapmak ve danışmanlık sağlamak üzere mutabakata vardı. İş birliğinin odağında her iki kurumun ortak gündemi olan iklim değişikliğiyle mücadele, yeşil ve dijital dönüşüm, afetlerin doğuracağı riskleri azaltma ve veri gizliliği konuları yer alıyor.

 

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton “Sürdürülebilir kalkınmada özel sektör kilit paydaşlarımızdan.” sözleriyle iş birliğinin önemine değinirken “YASED kalibresinde bir ortakla çalışmak bize insanları ve dünyayı korumak için ekonomiyi daha çevre dostu bir yöne yönlendirmede önemli fayda sağlayacak.” dedi.

 

YASED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Gelis, “Bugün YASED ve UNDP insanların yaşamlarını iyileştirme yolundaki ortak taahhütlerini tekrar vurguladılar.” sözleriyle iş birliğinin müşterek hedefini belirtti. “Tam anlamıyla sürdürülebilirliğe erişmek zorlayıcı bir imtihan ve bunun için finansmana erişimden, ruhsat süreçlerine, izinlerden ürün ve hizmetlerimizin pazarlanmasına kadar değer zincirlerimizin tüm bileşenlerinde müdahale gerekiyor. UNDP ile güç birliği yapmamız bu amaca yönelik çabalarımıza büyük katkı ve destek sağlayacaktır.” dedi.

 

SKA’ların 2015 yılında BM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinden bu yana UNDP’nin temel görevlerinden biri, iş dünyasını faaliyetlerine yeniden yön verme ve dünyanın 2030 yılı itibarıyla bu 17 Küresel Amaca ulaşma şansını artıracak şekilde yatırımlarını yönlendirme konularında ikna etmek oldu.

 

Türkiye'deki uluslararası yatırımcıları temsil eden lider kuruluş YASED, küresel toplumla daha güçlü bağlar kurarak yatırımcı dostu bir iş ortamını teşvik etmek için çalışıyor. Sürdürülebilir kalkınma YASED'in stratejik vizyonunun merkezinde yer alıyor ve bu amaca yönelik özel bir işbirliği platformu ve çalışma grubu bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni