Türkiye’nin ilk Endüstri 4.0 Fabrikası NG Kütahya Seramik’ten

Sektörün öncü markalarından NG Kütahya Seramik, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan fabrika, Türk seramik sektöründe ilkleri bünyesinde barındırıyor.

 

Tamamı öz sermayeden oluşan yaklaşık 2 Milyar TL değerindeki yeni fabrika yatırımı baştan sona Endüstri 4.0 teknolojisi ile öne çıkıyor. Tek çatı altında üretim yapan Türkiye’nin en büyük seramik fabrikası olma özelliğini taşıyan tesis, 3 faz halinde planlandı. Fabrikanın ilk fazı devreye alındı. Geriye kalan 2 fazı da devreye alındığında bölgeye 1000 kişilik istihdam sunulmuş olacak. 110 bin metrekare büyüklüğündeki fabrika, günlük 30 bin metrekare üretim teknolojisine sahip. 

 

Türkiye’nin en büyük milli sermaye gücünün temsilcilerinden NG Kütahya Seramik, sektörün gelişimine yön veren öncü adımlar atmayı sürdürüyor. NG Kütahya Seramik imzası taşıyan yeni fabrika, 110 bin metrekarelik alanda günlük 30 bin metrekarelik üretim kapasitesine sahip. Fabrika aynı zamanda Türkiye’nin seramik sektöründe Endüstri 4.0 kullanarak üretim yapan ilk fabrikası olma özelliği taşıyor. Endüstri 4.0 kapsamında fabrikada yapay zekâya sahip sensörlü robotik makineler üretim yaparken çevreye duyarlı kimliğiyle enerjisini de kendisi üretiyor.  Öte yandan Türkiye’de ilk olarak seramik üretiminde DDG (Dijital Decoration &Glazing) teknoloji kullanılan fabrika özelliğine sahip. 

 

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı fabrikanın kurdele töreninde, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli yer aldı.

 

 

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral: “Her gün 90 kamyon seramik üretiyoruz”

NG Kütahya Seramik olarak pandemi döneminde de yüzde 100 kapasite ile üretim gerçekleştirmelerine rağmen, yurt içi ve yurt dışı odaklı talepler karşısında yeni fabrika yatırımına yönelmek zorunda kaldıklarını belirten Güral, “Günlük 90 bin metrekarelik üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük seramik üreticilerinden biriyiz. Her gün 90 kamyon seramik üretilerek Türkiye’ye ve dünyanın farklı ülkelerine gönderiyoruz. Pandemi döneminde hem yurt içinden hem de özellikle Avrupa ve Amerika kıtası olmak üzere yurt dışından ciddi taleple karşılaştık. Yeni fabrika yatırımımız ile bu talepleri karşılamanın ötesinde, Türkiye ve dünyadaki pazar payımızı da artırmayı hedefliyoruz.” 

 

 

Seramikte tek çatı altında üretim yapan Türkiye’nin en büyük fabrikası

Tamamı öz sermayeden oluşan yaklaşık 2 milyar TL’lik yatırımla, 3 etap halinde tamamlanacak olan yeni fabrikanın baştan sona Endüstri 4.0 teknolojisi kullanarak üretim yapan Türkiye’nin ilk fabrikası olacağını vurgulayan Güral, “Tüm üretimi tek çatı altında yapan Türkiye’nin en büyük seramik fabrikasına imza atıyoruz.” dedi. 

 

Güral, yeni yatırıma ilişkin şu bilgileri paylaştı: 

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral: “Endüstri 4.0’a geçiş yapan Türkiye’deki ilk dünyadaki 7’inci şirketiz

“2020 başında fizibilite çalışmalarına başladığımız yeni fabrika yatırımımızı, pandemiye rağmen hızla olgunlaştırdık. Artan talep ve ülkemize olan güvenimizle yatırımımızı şekillendirdik. 30 yılı aşkın süredir olduğu gibi teknolojik donanımız için İtalya ile işbirliği kurduk. Fabrikamızın toplam maliyeti ise yaklaşık 2 Milyar TL civarında. Fabrika 3 faz halinde planlandı. Fabrikanın ilk fazı devreye alındı. Geriye kalan 2 fazı da faaliyete geçtiğinde bölgeye 1000 kişilik istihdam sunmuş olacağız. 110 bin metrekarelik kapalı alanda, günlük 30 bin metrekarelik kapasitesiyle seramik sektöründe Endüstri 4.0’a geçiş yapan Türkiye’de ilk, dünyada 7’inci şirket olarak anılacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Endüstri 4.0 teknolojisi kullanarak üretim yapan Türkiye’nin ilk fabrikası olarak aynı zamanda DDG (DigitalDecoration&Glazing) teknolojisini Türkiye’de ilk, dünyada da 7’inci uygulayan şirket unvanına sahip olacağız. Dünyanın en büyük ebatlı seramik üretimimizi destekleyeceğimiz fabrikamızda, tamamen yer karoları üreteceğiz. Yeni fabrikamız ile üretimimizi hem nitelik hem de kalite olarak üstün bir boyuta taşıyacağız.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni