Smart Güneş Teknolojileri, Ultra Low-Carbon Solar Alliance’ın yeni üyesi oldu

Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün gelişimine öncülük eden Smart Güneş Teknolojileri, dünyanın en önemli ve en prestijli organizasyonlarından Ultra Low-Carbon Solar Alliance’a kabul edildi. 

 

Güneş enerjisi tedarik zincirindeki sera gazı emisyonlarındaki azalmayı hızlandırmak için piyasa bilincini genişletmeye çalışan Ultra Low-Carbon Solar Alliance, ultra düşük karbonlu PV'nin yaygınlaştırılmasına kendini adamış paydaşlardan oluşan dünyanın en önemli ve en prestijli güneş enerjisi organizasyonlarından biri konumunda. Enerjinin güneşten üretiminin sağlanması, güneş enerjisinin geniş kitleler tarafından bilinir ve kullanılır hale getirilmesi ve yeşil istihdamın artırılması için faaliyet gösteren Smart Güneş Teknolojileri de Ultra Low-Carbon Solar Alliance’ın üyeleri arasında yer almaya hak kazandı. Hem düşük karbon emisyonu sunan faaliyetleri hem de sektördeki kalite anlayışı sayesinde üyeliğe kabul edilen Smart Güneş Teknolojileri, bu sayede bir kez daha düşük emisyonlu panel üretimi konusundaki kararlılığını tescillemiş oldu. Güneş enerjisinden sıfır karbonlu elektrik üretimi sayesinde aldığı I-REC Sertifikasıyla, tüketicilerin temiz enerjiye ulaşmasını sağlayan Smart Güneş Teknolojileri, birliğin karbon ayak izini sıfırlama anlayışıyla da örtüşen bir bakış açısına sahip. 

 

“Kuruluşumuzdan bu yana yeşil dostu standartlar geliştiriyoruz”

 

Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Smart Güneş Teknolojileri olarak çevreci anlayışımız doğrultusunda Ultra Low-Carbon Solar Alliance’a katılmak için gerekli kriterleri sağlamış olduğumuz için çok mutluyuz. Bu organizasyon güneş enerjileri alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından biri. Sadece finansal büyüklük değil aynı zamanda tedarik ve üretim süreçlerinde düşük karbon emisyonuna sahip olmak gibi kriterler dikkate alınıyor. Kuruluşumuzdan bu yana yeşil dostu standartlar hayata geçirmeye çalışıyoruz. Geçen sene de elektriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından ürettiğini belgeleyen şirketlere verilen uluslararası kabul görmüş I-REC sertifikasını aldık. Karbon nötr bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Güneş enerjisine yatırım yapan bir şirket olarak, doğayı ve enerjinin temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesini önemsiyor, dünyanın geleceğinin ancak bu şekilde sürdürülebilir olacağına inanıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni