PSG ve ECA Başkanı Nasser al-Khelaïfi ile 48 saat

Fransız spor gazetesi L’Equipe, Paris Saint-Germain ve Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) Başkanı Katarlı iş insanı Nasser al-Khelaïfi ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen ECA Genel Kurulu’nda 48 saat geçirdi. 

Al-Khelaïfi’nin, geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen Avrupa Süper Ligi projesine karşı çıkması dünya futbolundaki popülerliğini daha da pekiştirdi ve hatta bir Arnavut kulübünün başkanının ifadesiyle “konuşulması gereken kişi haline geldi.” 

Al-Khelaïfi, Süper Lig fikrine karşı UEFA Başkanı Ceferin’in en yakın müttefikiydi ve şimdi de ECA ile olası ayrılıkları önlemek için köprüler kurmaya çalışıyor. Başkan Al-Khelaïfi, küresel futbola yön veren en önemli figürlerden biri. 

Al-Khelaïfi, Budapeşte’de bulunduğu süre zarfında Gianni Infantino ve diğer kulüp temsilcileriyle bir araya geldi. Ayrıca FIFA ve ECA temsilcileri arasında 2030 yılına kadar sürecek bir iş birliği anlaşmasının imzalanmasına hazırlık amacıyla toplantılar yapıldı ve Avrupa takımları, gelecekteki Dünya Kupalarında kulüpler için daha fazla gelir yaratılması karşılığında “2030 yılına kadar uluslararası maç takvimine uymayı” taahhüt etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni