Ödemiş'e yeni yıl müjdesi: Spor Salonu ve Yüzme Havuzu

Ödemiş Belediye Meclisi’nin 2023 yılındaki ilk toplantısından Ödemişli çocuklar ve gençler için yüzme havuzunu da içeren tam teşekküllü Spor Kompleksi müjdesi çıktı. 

Ödemiş Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı 2 Ocak Pazartesi akşamı Belediye Hizmet Binası Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Eriş başkanlığında yapılan toplantıda mülkiyeti Ödemiş Belediyesine ait Zafer Mahallesi’ndeki taşınmaz üzerinde “Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Tesisi” ve eklentileri ile ihtiyaç duyulması halinde aynı bölgede yer alan yeşil alanların da bu projeye uygun olarak düzenlenmesi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak hizmet projesi yapılması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu da görüşüldü. 

Ödemişli çocuklara ve gençlere yeni bir spor tesisi yatırımı müjdesini veren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kuzey Çevre Yolu İmar Revizyonu ile Ödemiş’e spor tesisi alanı olarak kazandırılan 4 bin 632 metrekarelik arsanın tapusunu geçtiğimiz Ekim ayında teslim aldıklarını hatırlatarak, “Yarı Olimpik yüzme havuzu, hentbola uygun ölçülerdeki spor salonu, oyun odaları, soyunma odaları ve diğer donatı alanları da olacak şekilde bir proje düşünmüştük. Bu doğrultuda tribünleri de içeren kafeteryasının ve yönetim odasının olduğu tam teşekküllü bir spor kompleksi yapılması için geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve bürokratlarımızla görüşme sağladık. 

“YENİ YIL HEDİYESİ OLDU” 

Bize ellerinden gelen tüm desteği vererek Ödemiş’e modern bir spor kompleksi ve yüzme havuzunu ortak çalışmayla kazandıracaklarını ifade ettiler. Bize de yeni yıl hediyesi oldu. Bu destekleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Tunç Soyer Başkanımıza ve çalışanlarımıza teşekkürü borç bilirim. Bunun yanında da yeşil alanımız var. Açık basketbol, voleybol, tenis sahası olarak değerlendirilebilir burası da. Biz yerimizi tahsisi ediyoruz, yapımı Büyükşehir Belediyemizin Ödemiş’e hediyesi olacak. Bu dev tesisin mülkiyeti bizde olacak. 

Tam bir spor bölgesi olacak şekilde hayata geçmesini istiyoruz, İnşallah bu sene de kazıkları çakılır, ben özellikle yarı olimpik yüzme havuzu istedim, diğer spor alanları da dünya standartlarında olacak.  

DEV TESİS KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK 

Uluslararası turnuvalarda da salonumuz kullanabilecek düzeyde olacak, hakem odası dahi dünya standardına uygun olacak. Her şey çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzakta daha çok sporla, sanatla buluşması için. 

Ayrıca yeşil bina olarak düşünülecek bu spor kompleksi kendi enerji ihtiyacını kendisi karşılayacak. Yenilenebilir enerji teknolojilerinden de yararlanılacak” diye konuştu. İlgili madde oybirliği ile kabul edildi. 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI 

Toplantıda Denetim Komisyonu seçimleri de gerçekleştirildi. 2022 mali yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt iş ve işlemlerinin incelenmesi amacıyla Denetim Komisyonu’nun 5 üyeden oluşması oybirliği ile kabul edildi. Gizli oylama ile yapılan seçim neticesinde Sema Bilgi, Faruk Taşkoyan, Asuman Karakayaoğlu, Mehmet Okumuş ve Derya Coşkun, Denetim Komisyonu’nun üyeleri oldu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni