MilSOFT ve Bites Savunma İş Birliği Anlaşması İmzaladı

ASKERİ LOJİSTİK VE DESTEK ZİRVESİ'NDE ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI 

 

BİTES Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri ile MilSOFT Yazılım Teknolojileri, Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi’nde Entegre Ürün Destek Yönetim Yazılımı (Mil-ILS) kapsamında Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Bakım Sistemi Entegrasyonu alanında iş birliği sözleşmesi imzaladı.

 

İmza törenine; MilSOFT Genel Müdürü Adnan Metin ile BİTES Savunma Genel Müdürü Uğur Coşkun katıldı.

 

Hususi bilgilerin korunması kapsamında gerçekleştirdikleri bu iş birliği anlaşmasıyla ilgili MilSOFT Genel Müdürü Adnan Metin şunları söyledi: “Mil-ILS, MilSOFT’un uzun süredir yatırım yaptığı uluslararası kabul gören entegre lojistik yönetim sistemi. Hem ülkemizde hem yurt dışında bu ürüne ciddi ihtiyaç olduğunu gözlemliyoruz. Bu ihtiyacı bu ürünle karşılarken BİTES Savunma ile yapacağımız bu iş birliği de özellikle ürünün kullanımı ile ilgili olarak süreci taçlandıracak. Uzun vadeli bir hedef olarak; bu iş birliği ile sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve özellikle 5G ile beraber bakım hizmetlerini uzaktan yapabileceğiz. Kısa vadede ise ürünümüzü tercih eden firmalar, BİTES iş ortaklığıyla dahil edeceğimiz artırılmış gerçeklik teknolojisini de kullanarak daha konforlu bir çözüm bulabilecek.”

 

BİTES Savunma Genel Müdürü Uğur Coşkun ise iş birliğiyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Artırılmış gerçeklikle ilgili BİTES’in yıllardan beri edindiği tecrübeyi, MilSOFT’un yazılım konusunda geliştirdiği ILS çözümüyle birleştirmek çok önemli bir adım. Bu iş birliği ile operasyon anlamında ILS kullanıcılarının ve teknik personelin verilerinin hızlı bir şekilde ILS sistemleriyle konuşur hale gelmesini sağlamayı ve daha etkin bir ölçümleme sistemi ile daha kontrollü bir ortam oluşturulmasını hedefliyoruz.  Buna aracılık edecek artırılmış gerçeklik teknolojisiyle kullanıcıların da sahada daha aktif ve ILS sistemine daha entegre hale geleceğini düşünüyoruz. Kullanıcı arayüzü olarak gözlük teknolojilerinin kullanılmasını sağlamak için buluştuğumuz bu iş birliği ile ILS sistemine değer katmaktan çok mutluyuz. Dünyadaki muadillerinden farklılaşması ve daha rekabetçi bir teknoloji hale gelmesi için yaptığımız bu atılımın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kullanıma bir an önce geçerek daha büyük adımlar atmamıza vesile olacağına inanıyorum.”

 

Ankara Sanayi Odası tarafından T.C. Milli Savunma Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın destekleriyle 4-5 Ekim 2022 tarihlerinde hayata geçirilen Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi – DLSS iki gün boyunca birçok iş birliği anlaşmasına ev sahipliği yaptı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni