Milliyet Enerji Dergisi Derinleşen Enerji Krizini Yorumluyor

Milliyet Enerji Dergisi, dünyayı etkisi altına alan enerji krizini, Türkiye, Rusya, İsviçre ve Fransa’dan alanında uzman isimlerle değerlendiriyor. 31 Ekim Pazartesi günü yeni sayı, Rusya’nın Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurma teklifinden, krizin yakın dönemdeki etkilerine ışık tutacak. 

 

 

Milliyet Enerji Dergisi, 19’uncu sayısında başta Avrupa olmak üzere dünyada derinleşen enerji krizini ele alıyor. Rusya’nın Türkiye’de doğalgaz merkezi kurma teklifine ilişkin kulis haberleri, dünya piyasalarına yapılan müdahaleler ve daha birçok gelişme okuyucuyla buluşuyor. 

 

Enerji sektörünün önde gelen isimleriyle yaptığı röportajlarla gündeme farklı bir boyut kazandıran Milliyet Enerji, son sayısında Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerindeki siyasi huzursuzluğun finansal piyasalara yansımasını, enflasyon ve resesyon etkilerini inceliyor. Soğuk kış ayları yaklaşırken doğalgaz depolarını dolduran AB ülkeleri, krize karşı atılacak adımlar konusunda anlaşmazlığını sürdürürken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, müzakerelere davet niteliğinde bir adım attı. Rusya Bilimler Akademisi’nden Enerji Sektörü Tahmin Laboratuvarı Başkanı Valeriy Semikashev, Putin’in Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulması teklifini ele alarak, bunun ticari değil politik bir adım olduğu yorumunu yaptı.  Henüz gaz merkezi projesinin detayları belli olmasa da uzmanlar ve kamuya yakın kaynakların paylaştığı kulis bilgileri ve iddialar ilk defa ilk defa Milliyet Enerji’de olacak.

 

İsviçre merkezli Burggraben Holding AG’nin kurucu ve yönetim kurulu başkanı Alexander Stahel ise Rusya’nın kendisi için yeni gaz pazarları bulma ihtiyacını ve AB’nin tavan fiyat tartışmasını değerlendirdi. Mevcut durumun pek çok ülke için ders niteliğinde taşıdığını ve stagflasyon ortamında para basma veya sübvansiyon çözümünün yangına benzin dökeceğini aktardı. 

 

Akdeniz Ülkeleri Enerji Şirketleri Birliği (OEM) Petrol ve Gaz Direktörü Doç. Dr. Sohbet Karbuz ise fiyatların önümüzdeki yıllarda artış göstereceğini ve Rus gazına getirilecek herhangi bir yaptırımın mutlaka delineceğini kaydetti.

 

Milliyet Enerji, Ekim sayısında kamu tarafından güneş enerjisine getirilen yeni mevzuatlara yer verdi. SOLAR3GW derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, güncellenen mevzuatların güneş enerjisi yatırımcıları için getirdiği değişiklikleri anlattı. Mithat Yurdakul da yeni yönetmeliklerin, çatılarında lisanssız güneş enerjisi santrali bulunduran OSB katılımcılarına etkilerini konuştu.  

 

31 Ekim Pazartesi günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Enerji dergisine, dijital platformlarda Dergilik, Getir ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.,

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni