Michelin ABD’li RoadBotics’i Satın Aldı

 Mobilite alanındaki uzmanlığını daha da güçlendirme yönünde adımlar atan Michelin, Yapay zeka kara yolu altyapısı görüntü analizi alanında uzman ABD’li şirket RoadBotics’i satın aldı. Bu satın alma ile Michelin; RoadBotics’in geliştirdiği bilgisayarlı görüş uzmanlığı ile veri ve sürüş davranışı analizine yönelik çalışan MICHELIN DDİ’nin teknik bilgisini birleştirerek, sürüş davranışlarına dayalı benzersiz içgörüler sağlayacak. 

 

Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin, hareketlilik alanındaki uzmanlığını daha da güçlendirmeye dönük adımlar atmaya devam ediyor. Kara yolu altyapısı görüntü analizi alanında uzman ABD’li şirket RoadBotics’i satın alan Michelin, mevcutta veri ve sürüş davranışı analizine yönelik çalışan MICHELIN DDİ (Verileri Zekaya Dönüştürme) tarafından sunulan hizmet ve çözümlerinin gelişimini hızlandıracak. Michelin’in kara yolu ağ güvenliği hizmetinde yapay zeka kullanımının yanı sıra hareketlilik zekasıyla ilişkili uzmanlığının güçlendirilmesi adına atılan bu adım aynı zamanda Michelin’in lastik sektörüne ilişkin hedeflerinin de önemli bir parçasını oluşturuyor.

 

Bir start up olan ve 2016'da kurulan RoadBotics, kara yollarında kameralarla (temelde akıllı telefonlarla) toplanan görsel verileri analiz etmek için yapay zeka kullanıyor. RoadBotics'in bilgisayarlı görüş alanındaki teknik bilgileri sayesinde, görüntüler kara yolu yöneticilerinin öncelikli bakım gerektiren alanları teşhis etmesine yardımcı olan uygulamaya hazır içgörülere dönüştürülüyor. RoadBotics tarafından geliştirilen bilgisayarlı görüş uzmanlığı MICHELIN'in DDi teknik bilgisiyle birleşerek sürüş davranışlarına dayalı olaylarının kök sebeplerine ilişkin benzersiz içgörüler sağlayacak. Sonuç olarak, yöneticilerin karar alması daha kolay ve daha hızlı olurken, kara yolu güvenliği yönetimi de verimlilik kazanacak. 

 

Michelin Group Dağıtım, Hizmetler ve Çözümler, Strateji, İnovasyon ve Ortaklıklar Genel Müdür Yardımcısı Lorraine Frega, konuyla ilgili olarak; “Bu yeni satın alım, Michelin'in lastik sektöründeki büyüme stratejisiyle uyumlu. RoadBotics'in satın alınmasıyla Michelin, yapay zeka alanındaki uzmanlığını güçlendirerek daha akıllı ve güvenli bir hareketliliği destekliyor. Benzersiz lastik/araç kullanımı bilgisi, sürüş davranışı analizi ve Roadbotics'in bilgisayarlı görüş uzmanlığını bir araya getiren Michelin; kara yolu yöneticilerine sunduğu hizmet ve çözümler portföyünü zenginleştirerek kara yolu ağlarını optimize etmelerine ve güvenli hale getirmelerine yardımcı oluyor” açıklamasında bulundu.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni