İGA İstanbul Havalimanı, IATA’nın Bölgesel Eğitim Ortağı Oldu

Yolcularına benzersiz bir hizmet sunan, teknolojiyi odağına alarak sürekli gelişen ve uluslararası kurumlar nezdinde her geçen gün itibarını yukarılara çıkaran İGA İstanbul Havalimanı, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile “Bölgesel Eğitim Ortaklığı” anlaşmasını imzaladı. 

 

Havacılık sektöründe, dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alan ve yolcularına sunduğu ayrıcalıklı ve farklı hizmetlerle ön plana çıkan İGA İstanbul Havalimanı, uluslararası kuruluşlarla iş birliği çerçevesinde yeni anlaşmalara imza atıyor. 

 

Havacılığın gelişmesi adına çalışmalarını sürdüren İGA İstanbul Havalimanı, eğitim yapılanması İGA Academy üzerinden IATA’nın eğitim programının en yeni ortağı oldu. İGA İstanbul Havalimanı’nda yapılan imza törenine; İGA İstanbul Havalimanı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Yardımcısı Nihat Çukurkaya, IATA Bölge Müdürü Funda Çalışır ve IATA Endüstriyel Çözümler Müdürü Erkan Dursun katıldı.

 

IATA ile yapılan sözleşme kapsamında; İGA eğitim yapılanması İGA Academy üzerinden IATA’nın eğitim programının en yeni ortağı olurken, bölgesel olarak belirlenmiş tüm kursları akredite bir şekilde sunma imkânına kavuşuyor. Böylelikle İGA hem personeline bu kursları verebiliyor hem de başvuran diğer ülkelerden kursiyerlere eğitimi pazarlayabiliyor. 

 

“Havacılıktaki bilgi ve tecrübemizi uluslararası arenaya taşıdık…”

İGA İstanbul Havalimanı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Yardımcısı Nihat Çukurkaya imza töreninde yaptığı açıklamada: “İGA çalışanları başta olmak üzere havacılık sektöründeki tüm paydaşlara kaliteli eğitim vermek üzere kurulan İGA Academy, sektör çalışanlarının “Dünyanın her yerinde profesyonel kariyerlerine devam edebilecek kadar güçlü teknik özelliklere sahip olmasını” amaçlıyor. Bu misyon doğrultusunda havacılık sektörünün uluslararası kuruluşlarıyla iş birliği anlaşmalarına imza atıyoruz. Son olarak, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile “Bölgesel Eğitim Ortaklığı” anlaşmasını imzaladık. Böylelikle havacılıktaki eğitim ağımızı genişletmenin yanı sıra bilgi ve tecrübemizi uluslararası arenaya taşıyarak aktarma imkânına kavuştuk. Dünyanın en büyük havalimanı ve bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olarak hem çalışanlarımıza hem de havacılık profesyonellerine eğitim verecek, sektörün gelişimine de eğitim yoluyla destek olacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni