Gelecek Varlık’ın 9 aydaki toplam yatırımı 200 milyon TL’yi geçti

Tahsili gecikmiş alacaklar için yaptığı yatırımlarla bankacılık sektörüne kaynak oluşturmayı sürdüren Gelecek Varlık yılın ilk 9 ayındaki toplam yatırım tutarını 204 milyon TL'ye taşıdı. Şirket bu dönemde tahsilatını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 59,2 artırarak 789,7 milyon TL’ye yükseltti. Yaz aylarını da kapsayan üçüncü çeyrek boyunca aylık tahsilat ortalamasının 100 milyon TL'ye yaklaştığına dikkat çeken Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan, “Faiz oranları enflasyona oranla düşük seyrettiği zaman borç ödemek daha az maliyetli. Bu tip dönemlerde müşterilerimizin borç ödeme yönündeki eğilimlerinin ve kapasitelerinin arttığını görüyoruz. Tahsilatlarımızın güçlü seyrettiği bu süreçte elde ettiğimiz kaynağı da geleceğe dönük yeni yatırımlara dönüştürüyoruz” dedi.  

 

2022’de Eylül ayına kadar olan 9 aylık dönemde, bankacılık sektörünün 1,5 milyar TL tutarındaki tahsili gecikmiş alacağını daha devralan Gelecek Varlık’ın toplam anapara alacağı 20,2 milyar TL’ye yükseldi. Bugüne kadar 570 binden fazla müşterisini finansal özgürlüğüne kavuşturan şirketin, yılın ilk yarısı sonunda borcunu çözümlediği müşteri sayısı 48 bine ulaştı. FAVÖK’ü 9 ay sonunda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58,6 artışla 502,9 milyon TL’ye çıkan Gelecek Varlık, bu dönemdeki net kârını ise yüzde 123,2 oranında artırarak 307,1 milyon TL'ye taşıdı.   

 

“Tahsilatlarımız yeni yatırımlara kaynak oluşturuyor”

Şirketin üçüncü çeyrekte gerçekleşen tahsilatının 300 milyon TL'ye yaklaştığına dikkat çeken Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan şunları söyledi: 

 

Günlük tahsilat ortalamamızın 3 milyon TL’yi bulduğu ilk 9 aylık dönemde şirketimiz aracılığıyla borçlarını kapatan kişi sayısı 50 bine yaklaştıFaiz oranları enflasyona oranla düşük seyrettiği zaman borç ödemek daha az maliyetli. Bu tip dönemlerde müşterilerimizin borç ödeme yönündeki eğilimlerinin ve kapasitelerinin arttığını görüyoruz. Tahsilatlarımızın güçlü seyrettiği bu süreçte elde ettiğimiz kaynağı da geleceğe dönük yeni yatırımlara dönüştürüyoruz.” 

 

Şirketin bu yılki toplam tahsilatının yüzde 25'ini yeniden yatırıma dönüştürme kararında, finans sektöründeki dengeli görünümün etkili olduğunu ifade eden Ünlüdoğan sözlerini şöyle tamamladı: 

 

Kuruluşumuzdan bu yana yaptığımız toplam yatırımın yaklaşık yüzde 9’unu sadece ilk 9 ay içinde yaptık. Bugüne kadarki toplam yatırım tutarımızı da 2,3 milyar TL'ye taşıdık. Bankaların aktif kalitesini iyileştirmek üzere aktiften silinen, tahsili gecikmiş ve 2. Grup kredi stoklarının devrine ve çözümüne yöneldiği bu dönemde, yatırımlarımızı arttırarak devam etmeyi planlıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni