Gedik Yatırım, Sermaye Piyasaları’nın geleceğini ve Fintech’lerin rolünü değerlendirdi

Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen yatırım kuruluşları arasında yer alan Gedik Yatırım6-9 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen 11. Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. 8 Ekim’deki “Sermaye Piyasalarının Geleceği ve Fintech’lerin Rolü” başlıklı panelin moderatörlüğünü üstlenen Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, son yıllarda hızla büyüyen Türkiye Sermaye Piyasaları’nda son 21 ayda 80'den fazla halka arzın gerçekleştiğini ve yatırım fonları pazarının büyüklüğünün ise 500 milyar TL’nin üzerine çıktığını belirtti. 

 

Gedik Yatırım, Türkiye’nin önemli iş insanları, ekonomistleri ve fikir liderleri ile bir araya geldiği “Uludağ Ekonomi Zirvesi” kapsamında, 8 Ekim’de düzenlenen “Sermaye Piyasaları’nın Geleceği ve Fintech’lerin Rolü” başlıklı panelde yer aldı.

 

30 şehirde 45 şubesi, 500’ün üzerinde istihdam ve teknolojik inovasyonlarıyla Sermaye Piyasaları’nın en önemli şirketlerinden biri Gedik Yatırım, zirve kapsamında 8 Ekim Cumartesi günü düzenlenen “Sermaye Piyasalarının Geleceği ve Fintech’lerin Rolü” başlıklı oturumu organize etti. 

 

Sermaye Piyasaları’nın geleceği ve bu yolculukta Fintech’lerin rolünün ele alındığı oturumda, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin konuşmacıları; Yükselen Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, Detaysoft Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Alkin Aksoy, Yancep Kurucu Ortağı Ege Ertez, Papara CEO’su Emre Kenci oldu. 

 

Onur Topaç: “Sermaye piyasaları, ülkemizin büyümesi açısından çok önemli”

Şirketlerin büyüme ve kurumsallaşma yolculuğunda sermaye piyasalarının öneminin tartışıldığı “Sermaye Piyasalarının Geleceği ve Fintech’lerin Rolü” panelinde moderatör olarak yer alan Onur Topaç, Türkiye’de sermaye piyasalarının yakın senelerde hızla geliştiğini ancak halen gidilecek çok yol olduğunu ifade etti. Kaynağa erişim arzusu içinde olanların, yatırımcılarla buluşmayı arzuladığı sermaye piyasalarının ülkemizin geleceğinde çok önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Topaç, şöyle konuştu: “Türkiye Sermaye Piyasaları, son yıllarda yüksek hızda büyümesini sürdürüyor. Son 21 ayda 80'den fazla halka arz gerçekleşti, bireysel hisse senedi yatırımcı sayısı 2,6 milyona çıktı ve yatırım fonları pazarının büyüklüğü 500 milyar TL’nin üzerine çıktı. Bundan sonra da sektörde ciddi bir büyüme potansiyeli var. Ülkemizde yaşadığımız bazı sorunları aşmanın önemli yollarından birinin sermaye piyasalarının gelişiminden geçtiğini düşünüyoruz. Sermaye piyasalarındaki arz ile talebi bir araya getiren bir şirket olarak, 1991 yılından beri sektörün gelişimi için çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Sermaye Piyasaları’nın gelişimine katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Bu doğrultuda Gedik Yatırım olarak, hem sermaye piyasalarının gelişimi için çalışırken hem de pazarın her alanında lider olma vizyonumuz ile yol almaya devam edeceğiz.” 

 

Panelde halka arz deneyimleri ve fintech’lerin hedefleri konuşuldu

Panelde, halka arz deneyimlerini paylaşan Yükselen Çelik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk “2016 yılında halka arz için kayıtlı sermaye sistemine başvurduk. Ciddi şekilde kurumsallaşma ve şeffaflaşma gereken bir süreç oldu. Kendimizi çok geliştirdik. Aynı Avrupa Birliği süreci gibi size katkısı oluyor. Halka açılmasanız bile sürecin kurumsallaşmanıza katkısı var. Şirket olarak bu süreci yaşayanlar kazançlı çıkıyor.  2019 yılında halka arz olduk. Halka açılmamız sayesinde 10 yılda alacağımız mesafeyi 3 yılda aldık. Ciro bakımından TL bazında 12 kat ve dolar bazında 4 kat gibi kuvvetli bir büyüme ortaya koyduk. Herkese halka arzı ve sermaye piyasaları tecrübesini yaşamasını tavsiye ederim.” dedi. 

 

Dijitalleşme sürecinin önemine vurgu yapan Detaysoft Yönetim Kurulu Başkanı Alkin Aksoy, “Dijitalleşmede ilk adım kurumsal kaynak planlaması. Kurumlar dijital dönüşüm sürecine girerek verimliliklerini artırıyor, çalışan deneyimini ve müşteri mutluluğunu iyileştiriyorlar. Dijitalleşme sonu olmayan sürekli bir yolculuk. Şu anda kurumlar anlamında iş uygulamaları pazarı neredeyse 10 katına çıktı. Artık Akılllı İşletme yolculuğunda; karanlık fabrikalardan, robotik uygulamalara, bulut teknolojilerden, yapay zeka, makine öğrenmesi, büyük veri ve nesnelerin interneti gibi bir çok yeni teknoloji konuşuyoruz.” diye ifade etti.

 

Paneldeki konuşmasında, finteklerin pazara etkisini değerlendiren Yancep Kurucu Ortağı Ege Ertez, "Bankalar ve aracı kurumlar yatırım fonlarını çok önceliklendirmiyor. Bu nedenle yatırım fonları biraz geri planda kalıyor. Bu alanda çalışan fintekler olarak ürünlere erişimi kolaylaştırıyor ve pazarı demokratize ediyoruz. Portföy yönetim hizmetini dijitalleştirerek herkese erişilebilir bir hale getiriyoruz.” dedi. 

 

Panelde Papara’nın hedeflerinden ve vizyonlarından bahseden Papara Ceo’su Emre Kenci ise; “Papara özelinde çok yakın bir zamanda değil ama bizimde bir halka arz sürecimiz olacak. Bu konuda hazırlıklar yapmaya başladık. En erken 2025 yılında halka açılmayı düşünmekteyiz. Hedefimiz Türkiye’de ve bölgesinde Papara olarak lider bir fintek olmak, gençlerimize umut verecek bir hikaye yazmak. Biz kısa vadeli planlar yapan uzun vadeli vizyonlar ortaya koyan bir şirketiz. Sermaye piyasaları özelinde, yatırım ürünlerini ilk yılın sonunda 1 milyon kullanıcıya ulaştıracağımızı düşünüyorum” diye konuştu. 

 

İş dünyası zirvede buluştu 

İş ve ekonomi dünyasının önde gelen isimler, zirve kapsamında düzenlenen çok sayıda panelde bir araya geldi. Global ekonomiye yön veren güçlü trendler, Türkiye’nin gelecek vizyonu, girişimcilik ve inovasyonun ekonomiye katkısı, Türk ekonomisine kazandıracak yeni nesil yatırımlar, bankacılığın yeni dünya konjonktüründeki rolü ve yarını, enerji sektörünün geleceği ve yenilenebilir kaynaklar gibi kritik gündem konularının ele alındığı paneller; zirvedencanli.com platformundan da canlı olarak yayınlandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni