Dünyanın En Başarılı Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Sektörü Fuarı Souvenir Expo Turkey, 2’nci Yılında 2.5 Kat Büyüdü

“Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Sektörü, Souvenir Expo Turkey ile Dünya Pazarlarına Açılıyor !..”

 

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen dünyanın en başarılı Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya sektörü fuarı Souvenir Expo Turkey, 1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini ağırlamaya hazırlanıyor. ROTA Exhibitions Turkey Fuarcılık A.Ş. Ülke Müdürü Erdal Usta, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez düzenlediğimiz Souvenir Expo Turkey, çok başarılı oldu. 2’nci yılında 2.5 kat büyüyen Fuarımız, Türkiye’de souvenir sektörünün dünya pazarlarına açılan kapısı oldu. Türkiye artık, yılın 12 ayı turist ağırlayan bir cazibe merkezi konumunda.  Souvenir Expo Turkey olarak hedefimiz, Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 25’ini karşılayan souvenir sektörünün 13 milyar dolarlık iş hacminin kat be kat artmasını sağlamak” dedi. 

 

Türkiye, turistik hediyelik eşya olarak ifade edebileceğimiz souvenir sektöründe hem çok önemli bir üretici hem de sağladığı fiyat ve hızlı lojistik avantajı ile önemli bir güç konumunda yer alıyor. Yıllık ortalama 13 milyar dolar iş hacmine sahip sektör, Türkiye’nin turizmden elde ettiği gelirin yüzde 25’ini tek başına sağlıyor. 

 

TÜRKİYE, YILIN 12 AYI TURİST AĞIRLAYAN BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ…

Türkiye’nin 2022 yılının ilk 8 ayında toplam 32 milyonun üzerinde turist ağırladığını belirten ROTA Exhibitions Turkey Fuarcılık A.Ş. Ülke Müdürü Erdal Usta, “Türkiye artık yılın 12 ayı turist ağırlayan bir ülke. Kıyı şeridindeki otellerin yanı sıra şehir otellerinde de büyük oranda doluluk yaşanıyor. Bu doluluğun Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya sektörüne de büyük oranda yansımasını bekliyoruz. 1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ikincisini düzenleyeceğimiz Souvenir Expo Turkey ile sektörün yine yanındayız. Geçtiğimiz yıl çok başarılı bir fuar deneyimi yaşadık. Bu yıl fuarımıza ilgi çok daha büyük. 2 yılda, 2.5 kat büyümeyi başardık. Bu yıl 200’den fazla katılımcı ve 1000’in üzerinde marka  Souvenir Expo’da yer alacak. Dünya genelinden katılım sağlayacak profesyonel satın almacılar ve ziyaretçilerimiz fuarda üreticilerle doğrudan temas kurarak pazardaki en yeni ürünlere ulaşma ve en uygun fiyatlarla ürün temin etme şansı bulacaklar.” dedi.

 

TÜRKİYE, SOUVENİR SEKTÖRÜNDE ÜRETİM VE TEDARİK ÜSSÜ OLMAYI HEDEFLİYOR…

Türkiye’nin üretim gücüne ve potansiyeline inandıklarını belirten Erdal Usta, “Dünyanın en büyük turistik hediyelik ve hatıra eşya fuarı markası olan Souvenir Expo’yu Türkiye’ye getirdik. Amacımız, öncelikle Türkiye’nin souvenir sektöründe üretim ve tedarik üssü haline gelmesine katkı sağlamak. 2022 yılı sonunda 50 milyon turist ve 44 milyar dolar turizm geliri hedefine ulaşılacağına inanıyorum. Geçtiğimiz yıl pandemi koşullarında fuarımızda 92 ülkeden gelen ziyaretçi ağırladık. Ziyaretçilerimiz, dünyanın her yerinde satışa sunabilecekleri ürünleri Souvenir Expo Turkey’de aynı çatı altında görme fırsatı buldular. Seramikten ev tekstiline, yaz modası tekstil ürünlerinden geleneksel lezzetlere kadar pek çok ürün fuarımızda yer aldı. Ama en önemlisi ziyaretçilerimize ve katılımcılarımıza aslında sektörün çok farklı kalemlerini, akıllarına gelmeyen ürünlerin de souvenir olabileceğini ve bu gözle bakıldığında o ürünlerin çok daha katma değerli satılabileceğini göstermiş olduk. “ şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’DE İLK KEZ TURİSTİK HEDİYELİK EŞYA İLE İLGİLİ BU KADAR GÜÇLÜ BİR FUAR YAPILDI…

ROTA Exhibitions Turkey Fuarcılık A.Ş. Ülke Müdürü Erdal Usta sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de ilk kez turistik hediyelik eşya ile ilgili bu kadar güçlü ve büyük bir fuar yapıldı. 35 yıldır dünya genelinde düzenlenen ve souvenir sektörünün marka fuarı Souvenir Expo, Türk üreticilerimiz tarafından zaten yakından biliniyor ve ziyaret ediliyordu. Fuarın Türkiye’ye gelmesi sayesinde artık daha fazla firma, Souvenir Expo Turkey’in uluslar arası networküne dahil olarak, var olan işbirliklerini pekiştirme ve yeni pazarlara açılma fırsatı bulacak. Tüm dünyadan sektör profesyonelleri Souvenir Expo Turkey Fuarı’nda Türkiye’nin tüm turistik bölgelerinden fuarı ziyaret edecek toptancı ve perakendecilerle bir araya gelecekler.”.

 

SOUVENİR EXPO TURKEY 1-4 ARALIK 2022’DE İSTANBUL FUAR MERKEZİ’NDE…

Rota Exhibitions Turkey Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Souvenir Expo Turkey Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Fuarı, 1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyarete açılacak. Fuarda, kupa, magnet, anahtarlık, nazar boncuğu, mayo, bikini, peştamal, havlu, şort, güneş gözlüğü gibi yaz modası kıyafet ve aksesuarları, baklava, lokum, Türk kahvesi gibi ülkemizin dünyaca meşhur gıda ürünleri, zeytin, zeytinyağı, sabun gibi doğal ve organik ürünler, promosyon malzemeleri, valiz, çanta, kemer, deri aksesuarlar ve dekorasyon ürünleri gibi çok geniş kapsamda turistik hediyelik ve hatıra eşya ürünleri sergilenecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni