Derince İlçesinde Altyapı ve Üstyapı Yatırımları Tamamlandı: 288 Milyon Lira Yatırım İle 233 Km Altyapı Yapıldı

Altyapıda sıfır problemi ilkesi ile yatırım ve işletmecilik hizmetleri veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesinde başladığı altyapı ve üstyapı yatırımlarını tamamladı. Derince ilçesinin ilmek ilmek işlenerek yaptıkları çalışmalar ile modern altyapıya kavuştuğunu belirten İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, ilçe genelinde 288 milyon lira harcama ile toplam 233 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı hattı ile üstyapı çalışmaları yaptıklarını söyledi.

233 KM ALTYAPI HATTI
Kocaeli genelinde olduğu gibi Derince ilçesinde 2020-2021 ve 2022 yatırım programı kapsamında yoğun çalışmalar gerçekleştirildi. İlçeye bağlı Yenikent, Fatih Sultan, Çınarlı (TEM Otoyolu Üstü), Mersincik, Yavuz Sultan, İbni Sina, Dumlupınar ve Sırrıpaşa Mahallelerinin bütün cadde ve sokaklarında yapılan çalışmalar ile altyapı hatları ilmek ilmek işlendi. Sürekli nüfusu artan ilçenin, su ihtiyacının karşılanması için uzun ömürlü düktil font borular kullanılarak içme ve kullanma suyu hatları, atık suların toplanması için kanalizasyon hatları ve yüzey suların toplanması için de yeni yağmursuyu hatları yapıldı. Yapılan çalışmalar ile ilçe genelinde toplam 133,8 km uzunluğunda içme suyu hattı, 77,2 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 22 km uzunluğunda yağmursuyu hattı olmak üzere toplam 233 km uzunluğunda altyapı hattı yapılarak işletmeye alındı.

ÜSTYAPI HATLARI TAMAMLANDI.
İSU Genel Müdürlüğü, Derince Belediyesi ile protokol imzalayarak ilçe genelinde yapılan altyapı yatırımlar nedeniyle kazı alanlarının üstyapı çalışmalarını da tamamladı. Altyapısı yapılan 8 mahallenin kazı alanlarının çökme sürecinin ardından asfalt serim, asfalt yama ile parke ve bordür çalışmaları yapılarak vatandaşların hizmetine alındı. Dumlupınar, Sırrıpaşa ve İbni Sina mahallelerinde kaldırım çalışmaları kapsamında parke ve bordür çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların da kısa bir süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

GENEL MÜDÜR SAĞLIK,”ALTYAPI VE ÜSTYAPIYA 288 MİLYON LİRA HARCAMA YAPTIK”
Derince ilçesinde yapılan önemli yatırımın ilçe insanına hayırlı olması temennisinde bulunan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, yapılan yatırımlar ile birlikte ilçenin modern altyapı hatlarına kavuştuğunu söyledi. 2020-2022 yılları arasında yaptıkları yatırım ile şehri ilmek ilmek işlediklerini ifade eden Genel Müdür Sağlık, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın hizmet vizyonu olan “Mutlu Şehir Kocaeli” kapsamında Kocaeli genelinde yatırım atağımızı sürdürüyoruz. Yatırım atağımızın en yoğun ilçelerinden biri olan Derince de altyapı hatlarının yenilenmesi, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin ve içme suyunda kayıp kaçakların azaltılması konularında yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. 2 yıl gibi yoğun geçen çalışmalar ile birlikte ilçe genelinde toplam 233 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yeniledik. Ayrıca, yaptığımız bütün altyapı hatlarının kazı alanlarının üstyapılarını da tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine aldık. Yaptığımız bütün altyapı ile üstyapı yatırımları için toplam 288 milyon lira harcama yaptık. Derince İlçemiz, yapılan yatırımlar ile modern altyapıya kavuştu. Altyapı yenileme çalışmalarının ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. ”dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni