Bitfinex, Piyasaları Analiz Ettiği Alpha 30 Raporunu Yayınladı!

Enflasyon konusunda bir umut ışığı yakaladığımız bu haftada, FTX’in çöküşüyle birlikte muhtemelen kripto piyasalarının kısa tarihindeki en yıkıcı olaya da tanık olduk. Bir zamanların en büyük üçüncü kripto borsasının hacimlere göre çöküşünün sonuçları ve kripto piyasaları üzerindeki etkisi elbette ciddi olacaktır. Ancak temellere ve varlıkların fiyatlandırılmasının altında yatan gerçeklere odaklanmamız gereken bir dönem varsa, o da tam şu andır.

 

Makro cephede ise, yavaş yavaş iyi haberler gelmeye başladı. Beklenenden daha düşük bir Tüketici Fiyat Endeksi raporunun yanı sıra, ISM imalat fiyatları endeksi de bir düşüş eğiliminde. Fed’in agresif parasal sıkılaştırma politikasının etkisi görülmeye başladı. İmalat sanayi son iki yıldaki en yavaş büyüme hızına sahip ve piyasa şu anda faiz oranlarının yüzde 4.75-5 aralığında zirve yaptığını deneyimliyor.

 

Elbette Dow'da bir noktada 1000 puanlık bir artışla gördüğümüz piyasa tepkisi aşırı iyimserdi. Gıda fiyatları hızla artıyor ve hane halkına önemli ölçüde zarar veriyor. Barınma maliyetleri de katı bir şekilde yüksek kalmaya devam ediyor. Fed'de çok arzulanan yön değişimi yakın zamanda gerçekleşmeyecektir. Yatırımcılar aşırı tepki veren piyasalara karşı tetikte kalmalı. Bu arada, FTX'in düşüşü tüm kripto endüstrisi üzerinde iç karartıcı bir etki yaratacak ve fiyatları bir süre daha düşük tutacaktır. Bu durum yalnızca duyulan güveni sarsmakla kalmadı, aynı zamanda düzenleyicilerin potansiyel olarak aşırıya kaçan bir şekilde tepki göstermedeki kararlılıklarını da cesaretlendirmiş gibi görünüyor. Bu durum kripto yatırımcılarının temkinli davranmasını sağlamalı.

 

Ancak bizim görüşümüze göre, bu haftaki Alpha'da ayrıntılı olarak ele aldığımız FTX'deki çöküş, kriptodaki dalgalanmalardan değil, müşteri varlıklarının kullanımı konusunda potansiyel olarak suç teşkil eden suiistimallerin yanı sıra riskin yeterince yönetilememesinden kaynaklı. FTT'nin büyük olasılıkla FTX ticaret şirketi Alameda'ya yönelik olarak gerçekleştirdiği 172 milyonluk hareketin şirket için nasıl sonun başlangıcı olduğunu ortaya çıkarıyoruz. Tokenların bu hareketi, büyük olasılıkla Terra Luna'nın çöküşünün ardından uğradığı sürdürülemez zararların sonucunda FTX'in Alameda'ya sağladığı kefalet olarak yorumlandı. FTT'nin Alameda bilançosunun önemli bir bileşeni olduğunun ortaya çıkmasının ardından, token üzerindeki baskı muazzam boyutlara ulaşmış ve Alameda'nın yükümlülüklerini ortadan kaldırarak FTX ve Alameda'nın sonunu getirmiştir. FTT karmaşasından uzakta, zincir bölümümüzde, Bitcoin'in dolaşımdaki arzını ve cüzdanlarda tutulan coinlerin gerçek maliyet temelini, mevcut değerlerine kıyasla değerlendirmekteyiz. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, birçok coinin zarar ettiği ve önceki piyasa döngülerine bakıldığında teknik olarak düşüş eğiliminde bulunan piyasanın sadece yarısında olabileceğimiz sonucuna vardık. Bununla birlikte, FTT'nin çöküşünün dışsal etkisiyle, grafiklerin şu anda öngördüğünden daha uzun bir düşüş yaşamamız muhtemeldir. Bu sıkıntılı zamanlarda ticaretinizi dikkatlice yapmalısınız.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni